5 препоръки за удължаване на живота на нашите гуми

04.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Автомобили, Аксесоари

Ах тези гуми. Сменяме ги всеки сезон, а цената им постоянно сякаш нараства. Все пак те са изключително важен елемент за доброто поведение на пътя на вашия автомобил и нещо, от което не е никак добра идея да икономисвате средства. Добрите  и приемливи съпоставки гуми цени са една инвестиция, която да ни помогне да се справим с неприятните моменти при управлението на автомобила си.

По-долу ще обърнем внимание на няколко компонента, които са изключително важни при експлоатацията на вашите автомобилни гуми, като следвайки препоръките, описани от нас – вие ще можете значително да удължите живота им:

  1. Проверявайте редовно налягането във вашите гуми. Една от най-честите причини за прекомерното износване на гумите е именно нивото на налягането в тях. Друг проблем, който то може да причини е повишения разход на гориво, което едва ли е добре за вашия бюджет.
  2. Следете износването на грайферите и протекторите. При износване на определена част от тяхната структура, то вземете нужните мерки, за да не се налага преждевременно да закупувате нови гуми и така да повлияете негативно на месечния си бюджет.
  3. Ако имате два чифта сезонни гуми, то бъдете сигурни, че ги съхранявате по най-подходящия начин, без да се уврежда тяхната цялост и да се понижават техните характеристики. Спазвайте препоръките, описани от търговеца или производителя, за да запазите в подходящо състояние зимните или летните си гуми.
  4. Поддържайте баланса на своите гуми, за да избегнете вибрациите и нестабилността. Проблема тук идва от факта, че съвременните автомобили са доста по-леки от своите по-стари еквиваленти и е нужно нещо, което да обира тези смущения. Не подценявайте качествения баланс на своите гуми, ако държите те да изкарат максимален период на експлоатация.
  5. Сменяйте навреме сезонните си гуми с такива за съответния настоящ сезон. Не карайте със зимни гуми през лятото, нито с летни през зимата. При цялостна смяна на този компонент от вашия автомобил, то сравнете размера на самите гуми, за да няма неприятни изненади.

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.