Видове автомобилни и моторни масла

15.02.2011 | Автор: | Публикувано в: Аксесоари, Технологии

Има различни видове автомобилни моторни масла, с които се зарежда двигателя на колата. Една от най-известните търговски марки, които се ползват на пазара са моторните масла на Brugarolas Испания, а Bradol е марката, която компанията произвежда. Този вид масла имат това предимство, че са разработени специално за всички видове бензинови, дизелови, турбо дизелови и газови двигатели. Благодарение на това, че притежава невероятни смазочни качества, тези гами моторни масла стават за всякакви двигатели, които работят при тежки условия и когато двигателя се изисква да има дълъг живот на експлоатация.

Автомобилните масла на испанската фирма са минерални и полусинтетични, в частност за четиритактови двигатели, които работят на природен газ в ко-генерации.

Ето и някои от основните видове моторни автомобилни масла Bridol. Първият вид е Bridol Autoleo XHP 10W40 SL/CF, което представлява синтетично моторно масло, имащо намален разход на енергия, или още енергоспестяващо. Спецификациите, на които отговаря са VW 500.00, VW 505.00, MB 229.1.

Друго моторно масло от типа Bradol e Bradol King SAE15W40 API CI-4/CF/SL. Това е универсално моторно масло, което покрива изискванията на API CL/CF/SL, както и европейските норми ACEA A3-02, B4-02, E5-02. Покрива нормите на спецификациите на двигателите: M.B.228.3, MAN 3273, VOLVO VDS-3, MACK EO-M Plus, CATERPILLAR ECF-1, RENAULT RLD, MTU Type2.

Друго вид от моторните масла Bridol е Азмол Турбо-1 SAE 15W-40, API SG/CF-4. Това е едно много добро моторно масло, което е на минерална основа и е специално за дизелови двигатели, които са с турбокомпресор на леки и товарни автомобили, както и на бензинови двигатели, произведени на запад. Специалистите го препоръчват като единно масло за автопаркове.

Освен тези видове моторни масла на Brugarolas, Испания има още няколко вида, които са идеална основа за много леки и товарни автомобили. Това как и по какви критерии ще изберете вашето моторно масло, много зависи от типа двигател и от това какво гориво зареждате. Много е важно да се съобразите с това, за да не повредите двигателя и да не се наложи после да купувате нов.

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. Много са полезни статиите на този автор с удоволствие ги чета

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.