Зимни гуми – идва новия сезон

09.11.2012 | Автор: | Публикувано в: Автомобили, Аксесоари

 Ето сега ще ви запознаем с хубавите неща, които трябва да знаете преди да купите нови зимни гуми?

Помислете си много добре. Първоначално нека стартираме от там, откъде ще купите нови си гуми за предстоящия сезон – зима.  Дали ще ги купите  втора ръка – нещо, което не непрепоръчваме, или ще са чисто нови, трябва да сте добре информирани.  Само нови зимни гуми – това е което ви трябва, без да се лъжем. Но ето за какво човек е добре да бъде внимателен:

Хубаво  е да плащате за гуми, закупени единствено от големи дистрибутори и още по-добре ако са официални. Ето защо. Само за миг се опитайте да допуснете, че отивате в гумаджийницата  и искате да вземете чисто нови зимни гуми. Плащате за тях, защото те са перфектни на външен вид. Слагате ги на колата и почвате да шофирате с тях. В един прекрасен ден като падне  снега за първи път и се оказва, че вашата кола започва да драпа все едно е обута с  летни гуми.

Причината за това е, че малките продавачи не успяват да внасят гуми непрекъснато. Вие като клиент купувате гуми, но се оказва, че те са излезли от завода преди най-малко пет години. Гумите далеч не са в най-върховата си форма на тази възраст. За производството на гумите се използват химически съединения + каучук, които позволяват на гумите да бъдат меки при много ниски отрицателни температури. С времето смесите губят своите свойства и тази еластичност вече не може да бъде поддържана.

И точно обраното е валидно в този случай – големите вносители могат да осигурят постоянен внос на зимни гуми. На всичкото отгоре ти спестят около стотина лева от смяната на гумите. Едни от най-големите фирми – Медина-Мед, Диана, Европа предлагат и смяна на гуми на място. Как стават точно нещата? Влизате в магазина при тях и си купувате гумите, след което ви се  прави безплатна смяна. В противен случай, след закупуването, човек  трябва да иде до вулканизатор където  ще му вземат едно петдесет или седемдесет лева  за демонтаж, монтаж и баланс. Надяваме се информацията да е била полезна.

Успех с новите ви зимни гуми!

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.