Иглолистни дъски – класически природен продукт

11.10.2013 | Автор: | Публикувано в: Друго

В наши дни изкуствените материали се явяват все по – широко разпространена алтернатива на конвенционалните, традиционни строителни материали. Макар и един от най – старите – дървесината в това число и иглолистните дъски и до днес запазват своето място на борсата за материали.

Иглолистни дъски се използват в строителството и за производството на мебели. Класически, природен продукт, те като че ли най – широко приложение получават при производството на градинска мебел. Та нали, там в градината, сред природата, иглолистните дъски остават в своята естествена среда.

Градинските мебели се правят от сухи иглолистни дъски, произведени както на открито, така и в сушилни камери. След направената обработка, те са готови да изпълнят своето предназначение и да се превърнат в стилни градински мебели.

От иглолистни дъски се произвеждат както градински столове, маси, пейки, шезлонги, така и разнообразни градински конструкции – беседки, перголи, навеси, дървени шатри, конструкции за озеленяване, навеси за автомобили и дори сауни. Симпатични градински аксесоари, отново от дърво, привличат окото.

Мебелите, направени от иглолистни дъски се отнасят към луксозната градинска мебел. И наистина, колко евтино и невзрачно изглеждат пластмасовите маси и столове, нелепо поставени сред китна цветна градина. Нима те могат да бъдат сравнени с естетиката и достолепието на дървото?

Разположени на открито, основно изискване към градинската мебел е тя да бъде устойчива на външните атмосферни влияния. Затова и иглолистните дъски, стоящи в основата на мебелите, обичайно имат трислойна обработка – импрегнант, грунд и лак за външни условия. В последно време нерядко дъските са обработени с екологично чисти байцове и лакове.

Освен за производството на градинска мебел, иглолистни дъски се използват и за изработка на стандартни мебели – кухненски плотове, маси, столове, придаващи уют и топлота на дома и вилата. Всеизвестна истина е, че дървото практически не остарява. То само променя цвета си, запазвайки достолепието си.

Дюшемета, ламперии с различни шарки и профили, первази, парапети и огради, всички те са направени от качествени иглолистни дъски. Та нали именно дървото се отличава не само със своята здравина,но и със своята дълготрайност.

В строителството, иглолистни дъски се използват както при строежа на покривни конструкции, така и при изграждането на скелета и кофражи. В строителството се използват по – нискокачествени дъски с остатъци от кора и тъмни петна.

Ако сте се убедили в широкото приложение на иглолистните дъски и планирате ремонт у дома или вилата, такива можете да си купите от всеки хипермаркет за строителни материали, частни производители и дори онлайн. Иглолистните дъски, в дома или градината, придават специална и уникална атмосфера.

http://pdoykin.com/produkti.html

Автор:

Този автор има 74 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.