Има ли начин да се отървем от хлебарките?

10.08.2017 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Друго

Много хора изпадат в безизходица заради стотиците хлебарки, които обитават домовете им. Те изпадат в паника само при вида на пълзящите натрапници, защото последните са изключително неприятни, мръсни и носещи болести след себе си. Изход от тази ситуация съществува, но трябва да се вземат комплексни мерки, с чиято помощ да има щастлив финал.

За начало е добре да изградим собствена стратегия за борба с хлебарки. Ако нямаме такава се налага да се допитаме до специалистите по ДДД услуги, тъй като те ще ни помогнат за по-бързото разрешаване на проблема. Обикновено става въпрос за пръскане с отрови, поставяне на капани и поддържане на хигиена в жилището. Все изпълними неща зависещи само от нас.

Ако пък не искате сами да пръскате против хлебарки, то дайте тази задача на фирма. Много домакинства вече се възползваха от услугите за унищожаване на вредители и останаха доволни. Естествено, тук сме длъжни да подчертаем, че ако хлебарките съществуват масово в даден блок или кооперация се налагат по-сериозни мерки за тяхното изтребване.

Ще дадем за пример един вход на панелен блок, който е станал жертва на хлебарки. Домоуправителят прави събрание, на което се обсъждат мерките за избавяне от насекомите. Става дума за прилагане на инсектициди не само за отделните апартаменти, а и за стълбите, мазетата и общите стаи станали удобни леговища за черните и кафяви пълзящи гадинки.

Най-разумното решение е абонаментна услуга за пръскане против хлебарки. Всеки един месец фирмата ще прави профилактика на входа, която ще пази домовете на хората от поява на неканени гости. Персонално домакинствата също могат да заявят подобна услуга, но не е необходимо тя да се прилага толкова често. Разбира се, всичко зависи от конкретния случай.

С постоянство и тактическо мислене един ден ще забравите за присъствието на хлебарките в дома. Това ще донесе по-голямо спокойствие за вас и близките ви и най-сетне ще можете да отдъхнете от продължителното преследване на насекоми из помещенията на жилището ви.

Автор:

Този автор има 135 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.