Кое повлия за избора ми на PVC дограма

29.04.2016 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Друго

Бях изправен пред дилема дали да избера алуминиева, дървена или PVC дограма. Вероятно много други хора като мен, са си задавали този въпрос и са се допитвали до професионалисти.
Новите прозорци за дома трябва да притежават топло и шумоизолационни качества, за да ни предложат пълна функционалност. И трите варианта дограми притежават своите предимства и недостатъци, за които ще пиша в следващите редове.

Избрах варианта PVC дограма, тъй като прочетох тази статия, която бе много полезна за крайното ми решение. Не разполагах с много пари за смяна на старата дървения, което ме накара да търся разумно решение срещу приемлива за мен сума. Пластмасовата дограма се оказа печелившата карта, която ми помогна за изграждането на енергийно ефективен и уютен апартамент.

В интернет има достатъчно информация за всички видове дограми, но аз ще споделя какво научих от мрежата, за да ви помогна да се спрете на конкретен продукт. В моя случай, ще пиша за преимуществата на PVC профилите и как те помагат за качественото обзавеждане на сградите.

Сигурно сте виждали пластмасова дограма при модерното строителство. Това не бива да ви учудва, понеже ПВЦ прозорците съчетават лукс, комфорт и функционалност в една завършена комбинация. За разлика от дървената и алуминиевата дограма, тази от поливинилхлорид излиза по-евтино и ви служи вярно десетки години наред.

Потребителите получават най-малко 15 години гаранция включваща сервизна помощ при възникнали проблеми със стъклопакета, обкова, уплътненията или други елементи на дограмата. Това са все важни фактори, за които трябва да питате, когато сменяте прозорците.

Имайте предвид, че докато не смених старата дограма имах само повърхностни познания относно пластмасовите предложения (PVC) и големи колебания дали те ще отговорят на очакванията ми. За щастие получих най-доброто срещу парите си, а именно Aluplast IDEAL 4000 – пет камерен профил, който да ме пази от капризната природа и студа.

Важно за мен е да споделя всичко това, тъй като знам, че точно вие имате нужда от нова дограма и се колебаете какво решение да вземете. Аз избрах PVC дограма и не съжалявам нито за миг. Ваше е решението дали ще последвате примера ми, или ще имате друг подход.

 

Автор:

Този автор има 136 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.