МемИко – 101% правилен избор за пелети

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Друго
  • http://www.memikocholakov.bg

Защо пелети Орфеус,  и как да изберем подходящите пелети?

Пелетите които дистрибутира търговска база Мемико-Чолаков ЕООД, са с гарантиран произход и качество. Това са пелети Орфеус. Орфеус клас А1 са произведени от изцяло белена чамова дървесина.

Пазара е препълнен с търговци и производители, и всеки от тях предлага най-доброто качество. Тези суперлативи се увеличават постоянно, особено в началото на отоплителният сезон. Обикновено, опаковката е определяща поне 77%, за избора на крайният потребител. На пазара се предлага все по-голям избор на пелети. Някои производители сменят дизайна на опаковката след няколко сезона, дори преди всеки отоплителен сезон. Има дори щампи които не означават нищо, просто запълват място по чувала с пелети. Затова търговците и производителите използват този трик , с надеждата да изпъкнат пред конкуренцията и да реализират повече продажби. Някои дори предлагат опцията “пробвай” преди да закупуване на цялото количество за отоплителният сезон. Все пак всеки клиент има собствено мнение за това кои пелети са по-качествените.

“Orpheus” pellets A1, или пелети Орфеус клас А1, както вече стана дума притежават всички качества още на пръв поглед.

Ще изброим факторите, които определят качествения пелети визуално:

Имат гладка повърхност:
Нашите пелети са с гладка повърхнина – защото са изработени само от пресована белена чамова дървесина.
Това е предварително обработен дървен материал с диаметър 6-30 см, на които предварително е отстранена кората.
Те нямат големи пукнатини, или издатини и това означава че ще изгорят по-ефективно.

Притежават голяма якост:
Качествените пелети, не трябва да бъдат трошливи. Орфеус са с гладка, леко залъскана повърхност, и при ръчно счупване остават малко парчета, а не прах.

Не са прашливи при разтрошаване:
Както вече споменахме, високото качество на пелетите се определя и от твърдостта.
Доброто компресиране при производството гарантира тази якост. в тях няма нискокачествени суровини. или казано по друг начин – количеството прах е много малко на дъното на чувала.

Мирис и цвят:

Естествено, цветът на пелетите трябва да е сходен със суровината от която са произведени. В този случаи от чиста чамова дървесина, без примеси. Същото е и с мириса. Когато отворите пакета – ще усетите лека и приятна миризма на чам. това е така защото пелетите Орфеус не съдържат примеси и са съхранявани правилно.Пелетите които не са съхранявани правилно имат сивкав цвят, защото са поели влага, плесен, или други добавени примеси.

Пелети Orpheus и водата:

Проверете как 100% сух пелет орфеус се разтваря във вода. Налейте съд с вода. Пелети Орфеус. Ще забележите че те ще потънат сравнително бързо, защото притежават необходимата плътност за това.

Още едно правило-размерът:

Както е казал народа:  размера няма значение, а само големината:)
А какво казват международните стандарти? Във всички международни стандарти е оказано че, диаметъра на качествените пелети е 6-8мм. Диаметъра на пелетите, е определящ фактор за доброто изгаряне. Пелетните горелки – печки – камини, всички отоплителни уреди, произведени за пелетно гориво са проектирани да работят с пелети 6-8мм.

В заключение ще Ви кажем че, колкото и собствени експерименти да правим за определяне на качеството, винаги българският държавен стандарт е критерия за определяне. Особено когато съответства и изцяло покрива международните стандарти.
Затова пелети Орфеус притежават този стандарт: БДС EN ISO 17225-2:2014.
Търговска база МемИко е официален дистрибутор на марката пелети Орфеус.
Изберете тази марка, ние ще ви я доставим ! Посетете сайта и ни споделете идеята си за енергийно ефективо отопление на вашият дом. Нека заедно я развием и реализираме успешно !

 

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.