Решение за отоплението зимно време

04.08.2013 | Автор: | Публикувано в: Друго

Начини и средства как да се отопляме през зимата по-евтино и на по-добра цена ?

В днешно време има все повече необходимост от отопление зимно време. С увеличаването на членовете на семейството се налага и все повече стаи и площ да бъде отопляема. Често това обаче повишава нуждата от отоплителни уреди , а сметката за тока се увеличава неимоверно. Какво може да бъде тогава решението на проблема с отоплението зимно време ?

Един от вариантите за отопление през зимата е отоплението с пелетни котли. Нека разгледаме с какво обаче тези котли на пелети са по-различни  и по-добри за отопление зимно време от климатиците или отоплението на нафта газ или дърва например.

При котлите на пелети за гориво се използва – пелетите, те са малки цилиндрични формички силно пресована дървесина с високи горивни качества и кпд на изгаряне до 90%. Пелетите също така са удобна суровина за складиране защото са много по-калорични от сухата дървесина или въглищата. Много по-малки количества пелети са достатъчни за отопление на еднакви площи. Друго тяхно предимство  е и ниските нива на пепел които се отделят при изгарянето , като по този начин не задръстват котела и позволяват по-рядкото обслужване на горивната камера.

Но основен плюс при котлите на пелети несъмнено е тяхната пълна автоматизация. Повечето пелетни котли са напълно оборудвани и автоматизирани , като котела има възможности и опции сам да се зарежда с пелети от бункер чрез шнекова система. Друга важна опция е автоматизацията на горивния процес – котлите регулират чрез серия от датчици температурата на отопляемото помещение като следят и спазват постоянно зададена от вас температура. Друга част от автоматизацията им е системата за автоматично почистване на димогарните тръби и сензори. Удобство представлява и модулите за GSM и връзка с интернет, които са допълнителна опция позволяваща управлението на котела от разстояние. Така вие можете напълно дистанционно да включвате/изключвате и регулирате напълно автономно самия котел.

Това са само някой от плюсовете които котлите на пелети предоставят пред останалите конвенционални средства за отопление.

Автор:

Информацията е строго поверителна - Tedbg.com

Този автор е публикувал досега 3 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.