Дървените греди и архитектурата

27.06.2013 | Автор: | Публикувано в: Друго

Дървените греди широко се използват в съвременната архитектура. Използването им в интериора придава на помещението уникална харизма поради органичния им произход, външен вид и текстура.

Използването на дървени греди е една хилядолетна традиция, но като цяло гредите биват избирани от дизайнерите главно поради техните визуални качества, свойствата на материала и с грижата за околната среда.

Дървените греди, по отношение на  техния цвят и текстура на повърхността, вероятно са една от основните причини за използването им. Цветът може да варира от лекото оцветяване на брезата до царствени дълбините на африкански орех, с много междинни нюанси.

Дизайнерите знаят, че в наши дни всеки отделен цвят на дървените греди може да бъде възпроизведен с боя, но се цени органичното. Органични линии на повърхността, създадени като геометричната равнина при разрязването на гредата са също естествени и ценени.

По този начин, всяка част от дървените греди може да се счита за уникална. Именно органичноста на гредите ги прави предпочитани и използвани както за укрепване, така и само за красота.

Дърводелци и строители свидетелстват, че дървените греди са строителния материал, с който най-лесно се работи. Те са широко използвани като помощно средство за укрепване на много строителни обекти или са основно средство за изграждане на постройката, напр. алпийските къщи на по два етажа, които могат да бъдат видени на много места в планините.

Дървени греди от Бул ЛЕС

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.