Погребението не е задължително да е скъпо

10.06.2013 | Автор: | Публикувано в: Друго

Ако се налага, а никога не сте планирали погребение не се плашете! Погребалната индустрия се е потрудила да ни обърка какво трябва да представлява едно погребение, но най-важното е, че погребението се прави в чест на покойника и не е задължително то да бъде сложно или скъпо.

Вашите традиции, вярвания и бюджет следва да диктуват вида на погребението. Нямате задължение да отговаряте пред който и да е и представата му за това какво е правилно или неправилно.

Траурното планиране започва у дома. Точно както повечето семейства обсъждат сватби, домашно закупуване, колеж, и други важни въпроси, така трябва да обсъждат и какви представи има всеки от тях за деня когато ще бъде изпратен от този свят.

Смъртта ще дойде при всеки от нас. Избягване на темата няма да предотврати смъртта, но не обсъждането й ще направи погребението по-трудно, вероятно по-скъпо и по-тежко за скърбящите.

Семейства, които правят планиране на погребение казват, че разговорът е болезнен, но е нужно да се понесе. Много хора казват, са открили голямо спокойствие и мир извършващи неща по погребението, с които покойникът е споделил приживе, че иска да му бъде казано последно сбогом.

Знайте, че никоя религия или философия не диктува колко пари трябва да се изразходват за погребение, и не насърчава огромни разходи. Семействата могат да изберат погребение, чрез кремация, без церемония, или по-сложно погребение. Могат да изберат ковчега на ниска цена или могат да закупят скъп ръчно направен ковчег от дъб. Могат да почетат покойника организирайки траур за близките и приятелите в дома или могат да изберат по-скъпа публична церемония в погребален дом.

Какъвто и избор да направите, не забравяйте, че той трябва да е на базата на това, което е от значение за покойника и за вас, а не на това, което очаква от вас обществото. Никакво количество пари, голямо или малко не могат да изразят как се чувстваме, поради загубата на този, който е починал.

Организиране на погребение http://akropolbg.eu/pogrebenie.html

Автор:

Този автор има 34 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.