Декинг – 4 съвета при покупка на подобна подова настилка

21.02.2013 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Обзавеждане

Вече сте решили, че ще ползвате декинг за подова настилка на вашата тераса или други външни пространства. Но има и някои особености, които трябва да предвидите преди самото поръчване и съответно закупуване на избраният от вас вид. Ето и четири основни съвета при покупка на подова настилка декинг:

  • Избор на цвят. Всяка масивна дървена подова настилка се характеризира с определен цвят. Затова предварително трябва да сте съобразили различните екстериорни особености, както и други характеристики на външния дизайн, преди да се спрете на определен вид декинг. Нюансите са от светло жълт до тъмно кафяв или червеникав. Има и различни цветни лакове и масла, които допълнително могат да тонират вашият декинг, но все пак не забравяйте, че няма по-красиво решение от естествения цвят на дървото с всички негови багри.
  • Правилна геометрия. За да се постигне красив завършек, правилен монтаж и елегантна подова настилка от декинг, трябва дъските да са с правилна геометрия. Преди закупуването е важно да се убедите, че дъските са с правилни форми и не са усукани или изкривени.
  • Цена. Цената е немаловажен фактор при покупката на декинг. В зависимост от различните видове дървесина цените на декинга варират. Някои модели се предлагат и предварително омаслени, което от една страна ще ви спести допълнителното омасляване в кратък период от време, но пък от друга ще оскъпи цената на вашият декинг.
  • Вид – PVC скара или дървена конструкция. Спрямо вашите лични предпочитания и нужди можете да изберете измежду два основни конструкции. Единият вариант е дървена скара, за която са прикрепени декинг дъските. Обикновено този метод на монтаж се ползва при големи и неравни площи – като пространства около басейни например, подиуми, веранди и други. PVC скарите, върху които са закрепени декинг дъските пък, са много удобен и лесен вариант за бърз монтаж и демонтаж. Те са предпочитани при тераси или пък малки градински площи. Тези скари са със сравнително малки размери – от 30/30 см до около 50/50 см, като декинг дъските върху тях може да са разположени право, диагонално или под друга интересна форма.

 

Още полезни съвети при покупка на декинг подова настилка можете да получите от професионалните консултанти в шоурума на Sunrise на адрес: ул. Иван Денкоглу 46, София, или пък чрез формата за запитвания на уеб сайта: Sunrise-bg.com.

 

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.