Съвети за имоти под наем

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Обзавеждане

Напълно нормално е да ви посъветваме да се обърнете към агенция за недвижими имоти, ако сте решили да отдавате под наем недвижимо имущество. Изборът е само ваш. Той може да е основан на лично впечатление, проучване в Интернет и други неща. В тази статия ще ви дадем съвети, ако сте наемодатели или наематели, какво да правите и какво не.

Ако сте наемодатели

На първо място трябва да приемете, че вие сте в неизгодната позиция. Можете да сключите предварителен договор, който да ви защитава от различни нередности. Всичко останало остава на моралната отговорност на наемателите и техните хигиенни навици.

Не сключвайте договори за поръчка за отдаване под наем с няколко фирми за недвижими имоти с цел да си намерите по-бързо наемател. Това е напълно погрешно, тъй като пазарът на недвижими имоти е един и същ и нищо няма да постигнете с това.

Избягайте колкото се може повече от емоционалната страна на въпроса. Всеки един наемодател смята, че неговия имот е най-добрия и само той може да взима решения за цената на имота или други подобни еднолични неща.

Ако сте наемател

Първото нещо, което трябва да направите, ако сте наемател, то е да си прецените добре възможностите и да си направите добре сметката колко пари можете да отделите за наем. Не забравяйте, че сметките ви трябва да влизат и различните консумативи, а това също са допълнително пари.

На второ място поставяме срока и целта на наема. Ако това е апартамент, то трябва да определите локацията, етажа, строителството и обзавеждането. Ако пък наемате офис, обърнете внимание на потока хора и автомобили.

Водещ критерии, с който няма да направите компромис. Това е например може да бъде локацията, наемната цена или нещо друго. Трябва да сте наясно, че винаги се правят компромиси и това е нормално.

Доверете се на своя посредник, защото няма как да очаквате той да си свърши своята работа добре и да ви предложи нещо, което да ви хареса, ако не опишете точно изискванията си. Представете си, че все едно отивате на лекар. Лекарят няма как да знае какво ви има и няма как да ви предпише правилните лекарства, ако вие не му опишете напълно състоянието си.

Ако нямате идея как да търсите това, което искате или не намирате идеалния апартамент под наем, то можете да се свържете с нас и ние да ви помогнем. Дори и да не го направите се надяваме, че тези съвети за имоти под наем Стара Загора са ви били от полза ще ви помогнат да намерите своя желан дом.

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.