Какво е разликата между крематориум и екарисаж за животни?

18.08.2020 | Автор: | Публикувано в: Домашни любимци

Много хора смятат, че крематориум за домашни любимци и екарисаж са едно и също нещо. Това обаче не е така и ние държим да внесем повече яснота по този въпрос. По-долу ще опишем работата на екарисажа, както и работата на крематориума, за да направите разликите и да се насочите към правилното място, когато настъпи последния час за вашия домашен любимец. А сега няма нужда да губим повече време в коментари, а нека да пристъпим към подробностите.

Що е то екарисаж?

В екарисажът се преработват животински продукти при висока температура. Става дума за тленни останки и групово изгаряне на животни. В екарисажите биват преработвани и отпадъци от промишлени цехове за месопреработване. Отпадъчната част от екарисажите не може да бъде разхвърляна безразборно, като например да бъде разпръсната във водоем. Пепелта бива изхвърляне на специална места, където няма риск за здравето на други животни или хора.

Какво е крематориум за домашни любимци?

В крематориумът за домашни любимци https://petcremation.eu, се изгарят труповете на починали животни – кучета, котки, пилета, зайци и други. За целта се използват специални пещи, в които се кремират домашните любимци. Получената прах / пепел се дава на собствениците в специална урна. Резултатът от изгарянето е напълно безвреден и може да се разпилее, както в отделни имоти, така и да се изсипе във водоеми. Риск от зарази и болести тук не съществува.

Крематориумите за домашни любимци, трябва да са лицензирани, за да Ви гарантират качествено изпълнение на задачата. Анонимните изпълнители на кремиране, не бива да бъдат взимани под внимание, защото крият множество рискова и в същото време за абсолютно противозаконни.

В обобщение

Надяваме се, че успяхте да разберете каква е разликата между екарисаж и крематориум за домашни любимци. От този момент нататък, можете да се замислите, как да изпратите любимото животно, когато настъпи тъжния момент. По-важното е да направите всичко възможно, за да отдадете последна почит на кученцето, котето или зайчето. Даваме си сметка колко трудна мисия е това, но въпреки всичко сме сигурни, че искате да засвидетелствате уважението си в тези толкова неприятни и тежки дни за вас.

Автор:

Този автор има 136 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.