Посещение на дерматологичен кабинет – първа стъпка към здрава кожа

20.02.2013 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Всички ние искаме да се радваме на здрава и красива кожа, особено на лицето. За да постигнем това трябва да знаем как да се грижим правилно за нея. Най-важната част е доброто измиване на лицето. Всеки ден, когато излизате от дома кожата е подложена на вредни влияния на различни замърсители. За да ги премахнете вие трябва да миете лицето си често. Добре е да използвате специализирани медицински продукти за почистване, които можете да откриете във всеки добър дерматологичен кабинет. При консултация с кожен специалист, можете да разберете от него точно какъв тип е вашата кожа и какви продукти биха били поносими и подходящи за нея. Следващата стъпка след измиването е ексфолирането. Ексфолирането представлява процес за отстраняване на горния слой мъртви клетки със специализирани продукти, които съдържат малки и груби частици и имат специален състав. След ексфолиране, кожата има нужда от добър овлажнител. В този случай подходящи са хидратиращите кремове за лице, които съдържат успокояващи кожата съставки. Овлажняващите продукти поддържат кожата красива, здрава, мека и еластична. След почистване със специализирани продукти и измиване с топла вода, порите на кожата ви са отворени и това е най-подходящият момент за нанасяне на овлажняващи флуиди и кремове.
Всеки кожен специалист ще ви каже, че едно от най-вредните за кожата неща са слънчевите лъчи. Когато излагате кожата си на слънце задължително използвайте слънцезащитни продукти с висок фактор и подновявайте след определен период от време.
Ако позволите на кожата ви да се увреди, това може да доведе до много неприятни за вас последствия, като поява на пигментни петна, лунички, изгаряния, преждевременна поява на бръчки и дори рак на кожата. Затова трябва да бъдете много внимателни при избора на слънцезащитни продукти. Потърсете дерматологичен кабинет в Стара Загора и се консултирайте за състоянието и различните предразположения на кожата с избрания от вас кожен специалист.
Използвайте козметични продукти, които съдържат натурални съставки като алое вера, масло от ший, минерали като, калий, натрий, калций и витамини А, В, С и Е. Не купувайте продукти, които съдържат изкуствени аромати, вредни химикали и вещества, парабени и алкохол. Те биха могли да нанесат сериозни поражения на кожата като белези, пъпки, бръчки, акне, розацея, хиперхидроза, пигментация и други.
В случай, че имате съмнения за изброените симптоми или искате да вземете превантивни мерки се обърнете към вашия кожен специалист и незабавно посетете неговия дерматологичен кабинет в Стара Загора. В днешно време има възможност за съвременно лечение на различните поражения върху кожата. Независимо от възрастта и състоянието на вашата кожа, можете да положите усилия и да я поддържате красива, здрава и еластична.
С помощта на избран от вас кожен специалист можете значително да подобрите състоянието на вашата кожа или да запазите красивия й вид.
Ако искате да се наслаждавате на сияйна, гладка и здрава кожа или искате адекватно лечение на кожен проблем вижте тук: http://dermatolog-ivanova.com/

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.