Външна реклама – предимствата за бизнеса

18.02.2013 | Автор: | Публикувано в: Реклама

Външна реклама – част от маркетинговата стратегия на фирмите

Външната реклама е най-разпространеният метод на фирмите за реклама на брандове или продукти. Тя е част от маркетинговата им стратегия за популяризиране на бизнеса. Този тип реклама е много по-евтин вариант в сравнение с радио и телевизионните реклами. Освен това външната реклама е постоянна – рекламира търговските марки по 24 часа на ден. Хиляди потенциални клиенти я виждат ежедневно, като тя достига до тях без да се натрапва. Фирмите не плащат постоянно за излъчване на рекламата и това им пести доста средства. Ежедневно се сблъскваме с всевъзможни вариации на външната реклама – светещи и несветещи обемни букви, табели, неонови и светодиодни реклами, билбордове, тотеми или брандиране.

Къде да бъде монтирана външната реклама?

Много е важно къде ще бъде монтирана външната реклама, за да има оптимален ефект. Външни реклами могат да се монтират на фасади на сгради, на крайпътни или градски билбордове, на покриви или на превозни средства. Всяка от тях има различен резултат и отражение върху потребителите, защото различните реклами се гледат с различна продължителност. Много важен е следният фактор: посланието на външната реклама да бъде разбрано и при кратък контакт. А това се случва, когато рекламата е креативна, успее да привлече погледа на клиента и информацията, която носи, да достигне до него. Добър пример за това са билбордовете на места с натоварен трафик, където преминаващите автомобили и пешеходци остават по-продължително време и въздействието е по-силно.

Видове външна реклама

  • информационна реклама – светещи и несветещи менюта за заведения, тотеми на бензиностанции, табели за цени
  • реклама на продукти – билбордове, крайпътни и градски билбордове, покривни конструкции, фасадни табели – светещи и несветещи
  • указателна реклама – табели над магазини, табели по стълбове, търговски обекти и офиси, тротоарни стойки, тотеми, крайпътни табели
  • имиджова реклама – светещи и несветещи табели, обемни букви, разположени над търговски обекти. Табели – светещи и несветещи, които се използват за утвърждаване на имиджа на търговските марки.

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.