Обемни букви: Проектиране на LED осветление

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Реклама

Ето няколко важни момента при избора на обемни букви и букви със светодиодно осветление.

Лети метали

Както алуминият, така и бронзът, са традиционен избор за обемни букви, логота и рекламни табели. Причината е,че предават усещане за изтънчено качество и постоянство, когато се използват в банки и други институции.  А LED спомагат за обновяването им с ореол за по-добра нощна видимост. Летите метални букви се произвеждат с “кухина” в задната част на осветителните модули, където лесно се добавя защитен заден панел. Те могат да бъдат проектирани по поръчка за специални проекти. Ефект на ореол е възможен на дълбочина от 13 до 76 mm или по-голяма. Предлага се голямо разнообразие от боядисани, излъскани, анодизирани, окислени, патинирани и полирани покрития.

Пластмаси

Осветените шаблонни букви CAB са термоформоват с тънък ръб. Произвеждат се в конструкция от две части, т.е. лица и кутии – и могат да бъдат с лицево осветление или ореол.

CAB са лесно приспособими за създаване на букви, лога и панели с височина 230 мм (9 инча). Най-плитката дълбочина за правилното осветление със светодиоди е приблизително 51 mm (2 инча). Физическият размер на светодиодните модули и дебелината на пластмасата са основните фактори, които ограничават размера на отделните букви. Те могат да бъдат тесни до 25 мм (1 инч). Могат да се създават и по-малки букви В такъв случай вместо да бъдат индивидуално монтирани, те могат да бъдат осветени символи, които са неразделна част от лицето на панел с букви. Сложните дизайни и акценти могат да бъдат създадени чрез добавяне на винил или печатни графики към лицето.

Осветените акрилни обемни букви осигуряват нископрофилен външен вид от висок клас. Те могат да бъдат произведени чрез прецизна обработка или направа на полупрозрачен акрил.

Прецизно обработеният акрил предлага изтънчен, остър ръб на лицевата повърхност и добре разпръсната светлина за букви и логота с размер от 203 мм и до 711 мм (28 инча). В допълнение към лицето или гърба, които са осветени, ръбът на табелата с диаметър 4,8 mm (0,19 инча) се осветява за по-драматичен ефект.

Обработеният акрил допълнително поддържа осветлението на лицето, ореола и/ или гърба на буквите. Обработката е ръчна. Ръбовете са шлифовани. Височината на буквите варира от 305 до 914 мм (12 до 36 инча), а дълбочината е от 33 до 102 мм (1,5 до 4 инча).

Многофункционалността на LED

Светодиодите могат да се използват в обемни букви по много начини- от запълване на вдлъбнати кухини до интегриране с поликарбонатни подложки. И тъй като LED продуктите продължават да се развиват, те ще могат да поддържат още повече възможности за осветяване на дизайна на буквите. Възможностите само ще се разширяват.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.