Научете детето си да се облича

03.12.2012 | Автор: | Публикувано в: Облекло

Умението да научим децата си да обличат детски облекла изисква търпение, постоянство и практика, както от вас, така и от вашето дете.

Това също така включва и някои неща, които трябва да знаете, когато започнете да се обличате:

–          Подбирайте детски дрехи, които са пододящи за времето и дейността, която детето ви ще извършва този ден – сладката поличка, която купихте вчера от магазина за бебешки детски дрехи например, не може да бъде най-доброто нещо за обличане, ако детето ви отива да бяга и играе в парка.

–         Взимайте предвид вкуса за дрехи на детето си. Не му обличайте блузи с динозаври, ако то не ги обича – това ще затрудни процеса на научаване на обличане.

–       Когато купувате дрехи от детски магазин, наблегнете на тези, които са с тик-так копчетате, защото са по-лесни за обличане.

–       Купувайте малко по-големи дрехи за децата си. По този начин ще им е по-лесно да се научат да ги обличат, а и ще ги носят по-дълго.

 

Често много малките деца започват да осъзнават и разпознават дрехите си чрез издърпване на лесни за премахване елементи – като чорапи, обувки и шапки. Понякога след това те се опитват да ги сложат отново. Можете да изградите на този ранен етап набор от думи, свързани с обличането – наименования на елементи от облеклото, материи, размери и други.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.