Какво трябва да знаем за топлоизолацията?

06.11.2012 | Автор: | Публикувано в: Друго

Топлоизолацията най–общо представлява материал, който е с много нисък коефициент на топлопроводимост. Той предпазва сградата от външни атмосферни влияния през цялата година. По време на студения зимен период запазва топлината вътре в помещението, а през летните месеци не допуска загряване на стените и съответно покачване на температурата във вътрешната част на сградата.

Противно на повечето схващания топлоизолация не се поставя само на външните стени на сградата, въпреки че такава е практиката. В случай че желанието ви е да изолирате дома си напълно обърнете внимание на покрива, тавана, пода и вътрешните стени. Ако в дома ви се извърши цялостно „опаковане“ вие имате възможност да спестите около 45% от месечния си разход за електричество. Това е доста сериозна цифра за всяко домакинство. Освен ползите за околната среда топлоизолацията допринася и за благосъстоянието на вашето семейство.

Най–удачно време за поставяне на топлоизолационни материали е в хода на построяване на сградата. Архитектите съобразяват дизайна на конструкцията и предназначението и, така че изолацията винаги се поставя на правилно. Монтирайки топлоизолационен материал на вътрешните стени, пода и тавана вие доброволно се отказвате от една част от пространството в помещението. Знаете, че понякога само пет милиметра могат да съсипят плановете ви за интериора в дома.

На топлоизолацията обикновено се гледа като средство за спестяване на пари и средство за затопляне на дома през зимата. Да, това са едни от най – важните качества, но не трябва да се пропускат и здравните ползи за човека. Още преди да сте задали въпроса „Как топлоизолацията влияе на здравето ми?“ ви даваме отговора:

Влагата която се е пропива в стените на дома е изключително опасна и предизвиква появата на мухъл. Той от своя страна съдържа вредни за човешкия организъм субстанции, които нерядко предизвикват странични реакции. Появата на алергии и астма е много вероятна при постоянно „съжителстване“ с мухъл.

Нека обобщим: благодарение на топлоизолацията вие имате възможност да се отървете от студа, горещините, алергиите, и високите сметки за ток. Всичко това придава един нов смисъл на живота ви!

Автор:

Този автор има 6 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.