Сандра Браун е новият президент на Mystery Writers of America

18.09.2012 | Автор: | Публикувано в: Друго, Изкуство

Американската писателка Сандра Браун е автор на повече от 70 книги, преведени на 33 езика и продадени в над 80 милиона екземпляра по целия свят. Изключително продуктивна като автор, Сандра Браун е известна освен като автор на романтични книги, и със своите трилъри и дори исторически романи. От всички публикувани книги на Сандра Браун, около 60 са намерили място сред бестселърите в престижната класация на New York Times. Сред тези книги са Play Dirty (2007), издадена на български като “Сделка за милиони”, Smoke Screen  (“Димна завеса”), Smash Cut (“Зад кадър”), Rainwater (“Лятна буря”), Tough Customer (“Превратности”) и Lethal (“Смъртоносно”). Най-новата книга на Сандра Браун, Low Pressure, ще излезе на американския пазар през септември 2012 г.

Наскоро телевизията TNT екранизира във вид на сериал за своята поредица TNT Mystery Movie Night излезлия през 2006 г. роман Ricochet (“Рикошет”) на Сандра Браун. От Investigation Discovery пък екранизират романа от 1995 г., The Witness, за тяхната поредица Hardcover Mysteries.

През 2012 г. Сандра Браун е избрана за президент на американската организация на писателите на мистерии Mystery Writers of America (MWA). Това е поредното признание за Сандра Браун и нейните книги – трилъри, след като през 2008 г. получи престижната награда за Thriller Master на годината на Международната асоциация на писателите на трилъри (International Thriller Writer’s Association). Сандра Браун ще заема в продължение на една година поста на президент на MWA, в чийто борд на директорите влизат още Лорънс Лайт (Изпълнителен вицепрезидент), Кейти Пикенс (Секретар) и Лори Армстронг (Ковчежник). Като президент на MWA Сандра Браун върви по стъпките на успешни автори на книги в областта на мистериите като Лиза Скотолайн (2011), Лаура Липман (2010), Лий Чайлд (2009), Харлан Коубън (2008), Нелсън Демил (2007), Джанет Еванович (2006), Маргарет Марон (2005) и Майкъл Конъли (2003-2004).

В допълнение към MWA, Сандра Браун членува и в асоциации като International Thriller Writers (ITW) и Romance Writers of America (RWA), като в последната е приета с особена почит заради своите книги в областта на любовния жанр.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.