Съвети за Носенето на Парфюм

02.08.2012 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Има някои съвети, които могат да направят аромата на парфюма ви по-дълготраен, подходящ и като цяло ухаещ по-силно. Наличието на марков парфюм не винаги е гаранция за успех. Има малки хитрости, които засилват шанса да впечатлите с прекрасно ухание.

Кой каза, че парфюмът се пръска само по врата? Напръскайте и места като върешната част на лакатя, зад коленете, китките и дори гърдите. На тези места парфюма ще остане топъл за по-дълго. Друг стар трик е пръскането във вуздуха, след което преминаването през „облака от аромат”. Така уханието се разпръсква по цялото тяло. При нанасянето на парфюм спазвайте закона да се пръска от долу нагоре – съответно вратът остава последен.

Каква е разликата между парфюм, тоалетна вода и одеколон?

Марковите парфюми са съставени от натурални или синтетични ароматни масла и екстракти разредени във вода и алкохол. Разликата е чисто и просто концентрацията на тези масла. Колкото по-голяма е тя толкова по-дълго ще трае парфюмът. Тоалетната вода има до 15%, одеколонът до 4% – не очаквайте от тях да миришат силно повече от 2-3 часа. В парфюмите етиричните масла са до 22%, което е доста повече от 6 часа аромат, както знаете може да отиде и с дни.

Какво са тестерите?

Тестерите са истинската работа – оригиналното ухание, но без опаковката за продажба. Без значение как са опаковани, дали имат капачка или не – това са шишенцата, на който пише Тестер или Демонстационен, които целят да помогнат на купувача по време на процеса на избиране на аромат. Това е най-евтиният вариант да се насладите на ароматите, които харесвате. Има и мнения, че е логично и уханието им да е по-силно, тъй като те целят да убедят купувача. Но не се знае.

Малките парфюми. За мъже или за жени?

Малките шишенца, които могат да бъдат носени в чантата или на друго място. Може да ги използвате докато пътувате или като евтин начин да изпробвате ухание за по-продължителен период от време, в различни ситуации и така да видите дали ви харесва. Това са 10-15 милилитровите, лесно преносими, шишенца маркови парфюми.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.