Професионална козметика за лице и храни богато съдържание на антиоксиданти

11.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Тайната на красотата, към която се стреми всеки човек се крие не само в употребата на професионална козметика за лице, но и консумирането здравословни храни. Според много специалисти комбинацията между подходящите козметични продукти и здравословните храни богати на антиоксиданти са наистина извора на младостта. Истината е, че антиоксидантите запазват кожата ви красива, а противовъзпалителни им свойства, предпазват кожата от възпаление отвън и отвътре, а също така и допринасят за забавянето на бръчките по кожата на лицето.

В голяма част от козметичните продукти, като основни съставки може да срещнете екстракти от боровинки, ягоди, ябълки, билки и много други. Най-добрия начин да доставите на кожата си всички необходими съставки е като консумирате много следните храни:

  • Боровинките са смятани като едни от най-добрите източници на антиоксиданти, а и имат изключително благоприятни свойства върху кожата. Те са неописуемо вкусни, сезона им на зреене е от юли до септември.
  • Ягодите са пълни с витамин С, които е изключително полезен за целия организъм, а също и за кожата
  • Ябълките също са изключително полезни, тъй като съдържат в корите си кверцетин, който е мощен антиоксидант, предпазващ от рак на кожата. Също така са и много добър източник на фибри, които ще ви заситят за часове.
  • Ядки, особено орехи, бадеми и лешници, са с високо съдържание на омега-3 мазнини, които доставят на кожата, необходимото количество влага, аминокиселина и аргинин, които спомагат за изгарянето на мазнините.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.