Охлаждане и отопление: Конвектори

08.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Обзавеждане

Едно сякаш все още малко известно решение за отоплението и охлаждането на нашия дом се нарича конвектори. Напоследък обаче те придобиват все по-голяма популярност с оглед на редицата свои преимущества, които отговарят на нуждите на родните потребители.

На практика модерните конвектори са базирани на физичен процес, наречен конвекция, които се грижи за правилното (според нашите нужди) разпределение на топлите и студените въздушни маси. Това от своя страна се оказва един изключително ефективен и лесен начин да поддържаме приятен микроклимат в нашия дом през цялата година.

Самите уреди конвектори биват няколко различни вида в зависимост от използваната енергия и начина си на работа. Срещат се газови и електрически конвектори, както и конвектори, работещи на принципа на вентилатора. Именно тези вентилаторни конвектори се оказват икономично и практично решение за домашния ни комфорт през лятото и през зимата.

Днес използването на вентилаторни конвектори е по-масово от всякога. Те са широко разпространени, когато става дума за отопляване или охлаждане на най-различни закрити площи. В това число влизат къщи и апартаменти, офиси, вили, търговски обекти и т.н.

За разлика от другите електроуреди, които се използват масово за целогодишна климатизация – климатиците, то при използването на конвектори вие не рискувате замръзване на външното тяло – проблем, които често се наблюдава при огромния процент от хора, които не експлоатират по правилен начин своя климатик.

Като цяло много хора определят днешните конвектори като едни страхотно успешни битови уреди, които успешно съчетават предимствата на климатиците и централното отопление. Те са красиви и елегантни и лесно могат да се впишат във всеки интериор, като освен всичко останало могат и да бъдат лесно премествани от една стая в друга, в зависимост от конкретните ни нужди по климатизацията на нашия дом.

Друго предимство на самите конвектори пред най-сериозния им конкурент е тяхната безшумна работа. Благодарение на нея вие ще можете да се насладите на така търсената тишина и спокойствие след края на уморителен ден в службата. Сред най-добрите подобни уреди са конвектори Адакс.

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Коментари (1)

  1. BGR

    Здравейте! Искам да Ви поздравя за добре написаната статия. Много е изчерпателна и би била полезна на много хора. 🙂

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.