Някои полезни съвети за лечение на косопад

02.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Косопада е заболяване, което предизвиква доста безпокойство в една голяма група от хора. Те страдат от комплекс за малоценност и ниско самочувствие. Няма съмнение, че косата е най впечатляващата част от външния вид на човека. Ето защо е важно да се обърне внимание на всички проблеми свързани с нея. Косопада, може да бъде признак на някои сериозни заболявания, така че е препоръчително да се консултирате със специалист още при първите симптоми.

Преди да започнете лечение е необходимо да знаете точните причини, които предизвикват косопада. Някои от най-често срещаните са: психически стрес, лошо кръвообръщение, пърхот, неправилна диета, лоша хигиена и др.

Ако основната причина за косопад е заболяване на щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс или псориазис, вие трябва да се консултирате с лекар, за определяне на правилно лечение.

Естествени средства за борба с косопада.

Има много начини за справяне с косопада, които са евтини и лесно приложими в домашни условия. Лимон, мед, сода и синапено семе са едни от нещата които помагат за заздравяване на косата. Масаж на скалпа с топло кокосово масло е класическа практика, когато става въпрос за укрепване на корените.

Полезни съвети за справяне с косопада.

–          Не мийте косата си с прекалено гореща вода;

–          Избягвайте прекомерната употреба на уреди за изправяне на косата;

–          Поддържайте хигиената на косата;

–          Използвайте мека четка за разресване на косата;

Ако се възползвате от тези няколко полезни съвета вие ще се радвате на здрава и красива коса.

 

 

Автор:

Този автор има 81 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.