Климатици – защо да ги използваме

19.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Друго

Днес масовото използване на климатици е неопровержим факт. Отдавна мина времето, когато те бяха просто модни аксесоари, като те са в наши дни са възприемани като ефективни инструменти за регулиране на микроклимата в нашия дом и редуцирането на сметките ни за електричество в края на всеки месец, без значение зимен или летен е той.

Добрите климатици имат редица преимущества. Едно от най-значимите разбира се си остава възможността да ги използваме, както през зимата, така и през лятото. През студените месеци, те са източник на уют и топлина, а през летните допринасят за усещането за комфорт и прохлада на цялото семейство.

С течение на развитието на технологията у нас се появиха и най-модерните климатици т.нар. инвертори. Те са изключително икономични посредством работата на своя компресор, който работи при най-ниските мощности нужни за аклиматизиране на помещението, като така пести огромно количество ток и удължава значително живота на климатичната система.

Най-добрите и качествени инверторни климатици са обособени в отделна група, наречена хиперинвертори. Тези климатици често са доста по-скъпи, но само в рамките на 2-3 години те напълно изплащат инвестицията ни в закупуването им, като продължават да ни служат още дълги години, за да спестим повече пари за нещата и дейностите, които обичаме и харесваме.

Изключителна популярност у нас има сплит-системите, които представляват климатици с външно и вътрешно тяло. Съществуват и т.нар. мулти-сплит системи, които работят посредством едно външно и няколко вътрешни тела, като така оптимизират използването на мястото по фасадата на сградата и не загрозяват външния й вид.

Добрият климатик днес е с дълъг експлоатационен живот, тих режим на работа, както и разбира се с изключително широк температурен диапазон на външната среда, при който може да функционира ефективно. Преди да сте избрали окончателно най-добрият климатик за своя дом, то все пак най-добре е да се консултирате с професионалист в тази област, който да ви помогне във вашето решение.

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.