Част от характеристиките съпътстващи ин витро оплождането

06.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Оплождане in vitro процедура, при която яйцеклетки се премахват от яйчника на жената. Следващата стъпка е че яйцеклетките се оплождат със сперма като това става в лабораторна процедура и след това оплоденото яйце (ембрион) се връща отново в утробата на жената. IVF (ин витро оплождането) е един от асистраните репродуктивни техники (АРТ) и се използва, да помага на безплодните двойки да има възможност да заченат. След една година сексуални опити ползването на контрол на раждаемостта жената не може да зачене, може да говорим безплодие. Част от причините за безплодие са ендометриоза, хормоналне дисбалан си блокирани или повредени флаопиеви тръби при жената. При мъжа, ниското количество или лошото качество на спермата мога да води безплодие.
IVF е един от няколко метода , които повишават шанса на безплодните двойки да могат да забременеят. Употребата зависи от причината за безплодието. Ин витро оплождането може да се приложи, ако има при жената ендометроза или запушване на маточните тръби или лошо или ниско качество на спермата на мъжа. Има други специфични методи за лечение на тези обстоятелства, като операция на блокираните тръби или ендометриоза, които могат да се опитат преди ин витро.
Ин витро оплождането е процедура на обединението на сперматозоид и яйцеклетка извън тялото на жената. На жената могат може да и бъде даено репродуктни лекарства преди процедура, за да се спомогне да узреят няколко яйцеклетки в яйчника. Яйцеклетката се отстранява от утробата на жената като бива използвана дълга тънка игла. Лекарят стигакато се прилага 1 от две възможни процедури.
След като яицеклетката е отстранена тя се смесва със сперматозоид като това става в лабораторна епруветка. Яйцата се наблюдават за няколко дена. След като има данни, че оплождането се е реализирало да се делят и след това се връщат в утробата на жената.
След като е приключена процедурата по ин витро оплождане жената може да се върне към стандартния си живот. Тест за бременност може да се направи 12-14 дена по-късно, за да може да се разбере дали процедурата е успешна.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.