Косопад и протеинов дефицит.

26.03.2012 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Каква е връзката между косопадаи протеиновия дефицит? Белтъците са едни от най-важните хранителни вещества, необходими за организма. Те са необходими в малки но редовни количества, за изпълняването на различни функции на органите. Протеините са известни като градивни елементи на тялото. Те имат важно значение за правилния растеж на ноктите и косата. Тъй като протеините не се съхраняват в организма е важно да има редовен прием, чрез подходяща диета или добавки.

Човешката коса е съставена от протеини. Тя съдържа 90% от тях. Те са много важна част за изграждането на тъканите. Следователно липсата им неимоверно води до изтъняване на косъма и загуба на коса. Трябва да се знае, че продължителния недостиг на протеини може да доведе до пълна плешивост.

Предотвратяване на протеиновия дефицит.

Високо протеиновата диета е един от най-ефикасните начини за справяне с проблема. Протеините се съдържат в различни вегитариански храни. Сред останалите храни, протеини се съдържат в: яйца, морски дарове, риба, пилешко месо, пуйка и др. Консумацията на боб, бобови култури, мляко, извара, тофу, соя, също спомагат за борбата с протеиновия дефицит. Прием на протеинови добавки, протеин на прах, протеинови барове, са на разположение на пазара и могат да бъдат използвани при тежък дефицит на протеини. Препоръчително е тези протеини да се вземат под лекарски надзор, за да се избегне предозиране и токсичност. Препоръчва се по-скоро да има богати на протеини ястия в дневния хранителен режим вместо хранителни добавки.

Информирайте се още по темата, като прочетете публикуваните материали в здравен портал Фрамар!

Автор:

Този автор има 81 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.