Козметика за лице – почистване и грижа за суха кожа

21.02.2012 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота, Онлайн магазини

Сухата кожа е един от големите проблеми на много хора, тъй като тя придава по-застаряващ вид на лицето с открояващите се бръчки. Освен това тя има и склонност към лющене. За да се справите на 100% със сухата и сърбяща кожа е добре да използвате доказаната козметика на Jean d’Arcel cosmetique, която можете да на намерите на http://www.jeandarcel.bg/.

Знаете ли колко често да я почиствате? Повечето хора със суха кожа ще открият, че единственото време, през което е добре да правят това е през нощта. Разбира се може да правите това и сутрин, като това зависи изцяло от вас и вашия начин на живот.

Нанесете професионална хидратираща козметика, която е подходяща  за суха кожа, след като приключите с почистването. Задължително преди да нанесете овлажняващата козметика, трябва да почистите лицето измивайки го с топла, но не гореща вода и след това подсушавайки с леки потупвания без да търкате. Необходимо е да се използва овлажнител за всички типове кожа, но той е от особенна важност за сухата кожа. Хидратиращият продукт ще предпази кожата от нежеланото лющене. Имайте предвид, че е важно да се прилагат само минимално количество овлажняващ крем, защото обилното нанасяне, ще направи кожата ви мазна и така ще запушите порите.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.