Детските дрехи

30.01.2012 | Автор: | Публикувано в: Магазини, Мода, Онлайн бизнес, Онлайн магазини

В миналото, детските дрехи са се правили по образ и подобие на дрехите на възрастните – същите модели, същите цветове, същите кроики. С времето, обаче, моделиерите осъзнали, че децата имат своите специфични нужди по отношение на облеклото си и не е нужно да са като двоиници на родителите си или останалите по-възрастни хора.
Разбира се, тенденциите за „копиране“ на дрехите за възрастни са се запазили, но все пак детските дрехи започват да стават по-свободни, в нетолкова ярки цветове и не се залага толкова на качеството. Докато стигнем до наши дни…
Почти всяка модна къща вече предлага детска колекция, която по нищо не отстъпва на останалите им колекции, тъй като дизайнерите са наясно, че вече марката и качеството играят доста голяма роля в живота на малчуганите от ранна детска възраст. Все повече родители залагат на външния вид, за да може дете им да е в крак с модата. Дори няма да излъжен, ако кажем, че асортиментът от детски дрехи е доста по-богат от този за възрастни – цветове, щампи, картинки, линии – всичко е изпипано до съвършенство, като отново се предлагат тенденции за всеки сезон. Отдавна няма да откриете скучно и еднообразно облекло за деца, тъй като то е станало неизменна част от модната индустрия и в него са съчетани елементи от множество субкултури.
Да не забравяме и бебешките дрехи, които стават все по-интересни. Ярки цветове, надписи, щампи, закачливи картинки, костюмчета, имитиращи някое животинче, но това е само за най-малките. С нарастването на месеците на бебето, и предлаганите дрехи се променат и стават все по-идентични с тези на възрастните. Спортните компании дори предлагат футболни екипи, маратонки и кецове за бебетата. Всичко това съчетано с емблемата на някоя известна марка изкушава все повече бъдещите и настоящите родители.
Модата играе все по-голяма роля в живота ни, независимо дали се отнася до нас самите или до нашите деца, тъй като всеки се стреми към по-добър външен вид или по-добър имидж в очите на останалите и по тази причина, не случайно, модните къщи се насочиха стремглаво и към малчуганите.

 

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.