Обличай се така, както се чувстваш – улична мода

27.08.2014 | Автор: | Публикувано в: Магазини, Мода, Облекло

Моделите, които виждаме по лъскавите списания, въпреки своята нестандартност, понякога могат да бъдат скучни с детайлите си и да се превърнат в стереотип. Често изделията , които до вчера са били абсолютно нови и оригинални, днес се срещат у всяка втора жена. И сякаш няма откъде да се черпи вдъхновение. Но това впечатление е измамно. Да се превърнат тенденциите в грабващ окото моден образ е възможно, благодарение на все по-популярното течение, наречено улична мода. При него няма скучни идеи – старите си отиват, неизбежно заменени от нови, по-оригинални, по-успешни.

Смисълът на уличната мода е да харесаме сами на себе си, да се обличаме така, както се чувстваме. Да не приличаме на другите, да съчетаваме несъчетаемото, при това да изглеждаме хармонично. Какви прийоми могат да ни помогнат да постигнем този ефект през есенно-зимния сезон ? Няма строго определени закони и правила. Истинска цветна приказка. Уместно е всичко, което подчертава индивидуалността и помага да привлечем вниманието, да се откроим сред останалите. Най-достъпни и подходящи помощници в тези случаи са цветовете – ярки и наситени, резки или изтънчени. Монохром или неочакван микс – избирате сами. Синьо, червено, оранжево, жълто и розово се съчетават помежду си или с традиционните бяло и черно. Или едновременно с тях и други тонове. Или в един образ де се съчетаят различни щампи – строги геометрични, на хищни животни или нежни цветя. И в това е тенденцията – изкуството да се съхрани изтънчеността при привидна външна грубост и тромавост на визията. И, ето че изпод широките топли зимни сака, якета, палта и шуби, се подават тънки блузки, ярки рокли, плисирани поли и цветни кожи. А многослойните сукмани, изящните топове и туники неочаквано добре се комбинират с обувки тип оксфорди.

По принцип обувките са неизчерпаем източник на вдъхновение за почитателките на уличната мода. При цялото многообразие от обувки, боти и ботуши, понякога искаме да парадираме с нещо необичайно. Отдавна вече не е прието чантите и обувките да са в тон. И трябва да се избере модел, който да изиграе своята достатъчно силна роля, която няма да остане незабелязана.

Често цялата визия се държи на един, но много важен детайл – свързващо звено. Това може да бъде дреха или аксесоар. Зимата, когато на преден план излизат по-сдържаните цветове, традиционният и скучен образ може да се разчупи от шапка с необичайна форма и цветове. Яркият плетен шал не само ще топли в студеното време, но и ще помогне за създаването на нов, очарователен образ. Същият ефект през настъпващите сезони ще имат обемните яки и съединители около врата или кожената яка. Или пък цветните кожени чанти. Такива детайли приковават погледа и не оставят образа незабелязан. И да не забравяме украшенията – ярки и масивни, привличащи вниманието.

Автор:

Този автор има 6 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.