Защо да предпочетем сглобяеми къщи

19.01.2012 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство

По-кратки периоди за издигане
Когато частите на сглобяемите сгради се донасят на мястото за издигане, те са във вид с вече монтирани електро-, ВиК и канал за отпадъчни води. Не само това, но и стъклопакетите, вратите и дори мебелите са предварително приготвени в завода, в тон с почти всички довършителни работи – тавани, стени, под. Единствено трябва да притежавате предварително положена стабилна основа на площадката. Сглобяването може да бъде извършено от малочислен екип за кратко време. Не трябва в дома ви да идват един след друг всевъзможни майстори, да чупите пари и нерви с тях. Обикновената и не трудна инсталация е още едно добро качество на тези модулни сгради.

Засилен качествен контрол
Друго от добрите качества на къщи от този тип е, че те преминават не през една, а през три контроли за качество в процеса на построяването и асемблирането им. Всеки модул е подложен на пълна проверка преди да се изнесе от конвеира. Следва нова проверка на качеството от друг, независим, инспектор, преди модула да бъде превозен до мястото за асемблиране. Накрая, напълно сглобената постройка се изпитва от местния строителен контрол.

Едно от многото добри страни на тези къщи е времето за построяване – някъде от три месеца до половин година. Този факт съответно понижава разходите за човешки труд в пъти и рязко намалява цената на крайния продукт – новото ви жилище. Сглобяеми постройки се произвеждат на 100% в заводи. Така голяма част от изработката се роботизира и осъществява на автоматизирани конвеири, намалява се човешкия труд и респективно цената на окончателния продукт.

Друг факт, определящ по-ниска стойност на модулните къщи е процесът на изграждане на всички модули във завода – почти без излишъци и отпадъци, твърде обичайни за стандартното строителство. Ето пример – виждали сме дървени материале употребявани на строежите за кофражи, парчета плочи от външна облицовка и натрушени стъкла. Всичко това е изчислявано в цената и се заплаща от купувача.

Поради факта, че модулите за модулни постройки се създават на конвеир, отделните елементи са прецизно оразмерени, с почти никакъв отпадъчен материал. Високо ефикасните методи на производство са голям плюс при определянето на продажната цена на тези сгради.

Ниски цени, построявани в кратки срокове и тройно изпитвани за качествено изпълнение – сглобяемите къщи притежават много предимства пред стандартните къщи.

Автор:

Този автор има 11 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.