Има ли туризъм в Пловдив?

07.12.2011 | Автор: | Публикувано в: Дестинации

Пловдив, вторият по големина град в България омайва гостите си чрез своето оригинално местоположение. Градът се разпростира върху 6 тепета от двете страни на река Марица. Богатата история на Пловдив е оставила следи и до днес: останки от тракийската култура, римски паметници, стари турски джамии и множество къщи от времето на възраждането. Посещението на старият град, който е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство, е първата цел за всеки турист.
Центъра на града определя облика на Пловдив като привлекателно мчсто за туристи от целия свят. Пловдив се намира директно в подножието на Родопите и е на 150 км от столицата София. Градът предлага на туристите многобройни забележителности като, римския стадион, античния театър и градската цар Симеонова градина.
Също така в стария Пловдив са разположени редица бутици, хостели, къщи за гости и семейни хотели, повечето от които се намират в красиво реставрирани хотелски къщи. Така всеки посетител може да се потопи в романтичната атмосфера на града, да се наслади на ресторанти с отлична кухня и изискани музикални клубове, както и да достигне до впечатляващи забележителности.
В Пловдив изборът на място за настаняване сред множеството и разнообразни предложения, които ще задоволят всеки вкус, са класическите хотели, апарт–хотелите и такива, които се специализират в предоставянето на специфични бизнес услуги е най-голям в центъра на града. Това са хотели от висок клас с изискан интериор и безупречно обслужване. Туристите с ограничен бюджет могат да избират измежду доста евтини хотели в Пловдив, които предлагат добри условия за настаняване. Отлична алтернатива на настаняването в хотел е наемането на апартаменти в Пловдив на хотелски начала, които предоставят всички удобства на истински дом далеч от дома. Такъв хотел е например хотел Експо, който е разположен в сърцето на Пловдив близо до известното тепе Бунарджик, както и на минути от стария град и международния панаир. Стаите на хотела са добре обзаведени с безплатна WLAN-връзка и много модерни удобства като, конферентна зала с големина 80 кв.м и капацитет за 48 души, безплатен паркинг с посточнно видеонаблюдение и охрана. От хотела се разгръща прекасна гледка към центъра и Бунарджика.
Обектите за настаняване в града могат да бъда разглеждани според техния вид и категория звезди, според квартала на тяхното местоположение, според близостта им до конкретна забележителност или друг ключов обект в Пловдив, изчислена в метри. За допълнително улеснение са предоставени интерактивни карти на кварталите в града и точното местоположение на всеки хотел. Всеки обект за настаняване е представен с данни за пряк контакт, описание и снимков материал.
Изживейте невероятната атмосфера на Пловдив и се насладете на разнообразните културни събития. Посетете многобройните ресторанти и кафета или открийте нощния живот. Експо Хотел Пловдив предлага тази възможност със своите екстри да се съчетае отличната почивка изцяло по вкус на гостите.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.