Израел, един друг живот

27.11.2012 | Автор: | Публикувано в: Дестинации

Израел е държава от новото съвремие на  Близкия изток.  Тя е  република с парламентарна демокрация и големи  функции на министър-председателя, избиращ се от самият народ . Трябва да знаете, че тя е единствената еврейска държава на  света.  Страните, с които си граничи аз  Йордания ,Египет , Ливан  и  Сирия.  В страната Израел има и източноправославни неараби, които са  имигранти от бившия Съветски съюз. Живеят и близо  50 хил. български евреи.

Туризмът е добре развит  има доста туристически агенции , които предлагат почивки до там с пълна програма до най-големите забележителности. Само за една година Израел е  посещавана близо  от 1,5 милиона туристи като  има приходи от близо  над 1,9  милиарда щатски долара.

Стената на плача е много привлекателна за туристите. Нейната дължина е 60 метра , а пък   височина й е 22 метра , има и 7 реда огромни каменни блокове, които  се издигат над молитвената площадка, гледката е красива. За еврейският народ, Стената на плача е спомен . Намирал се е  под Светая Светих на Първият и Вторият храм. Също така и Храмът на гроба на Господ е голяма атракция ,  издигнат е на място, като според преданията е бил погребан и там възкръсва Исус Христос.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.