Няколко предложения за ски курорти в България

02.12.2011 | Автор: | Публикувано в: Планински туризъм

Помислихте ли вече за новогодишните и коледни почивки, които заслужавате? Обичате ли да карате ски? Ако отговорът е да, тогава Ви предлагаме няколко приятни дестинации за приказна зимна почивка, съчетана с уюта на планината.

Рила, Витоша, Пирин, Родопи, Стара планина се развиват чудесни зимни курорти  с отлично поддържани писти, които са подходящи за всички видове зимни спортове. Също така са налице прекрасни хотели, къщи за почивки, забавления и заведения.

  • В Стара планина, в прекрасното село Мийковци  функционират ски писти. По маршрута село Мийковци – връх Чумерна са изградени пътеки за колокрос и ски бягане. Вечер селището предлага уютни заведения за създаване на още по-положителни емоции.
  •  Живописната Родопи е приютила ски курорта Пампорово,  разположен в подножието на връх Снежанка. Той разполага с отлично поддържани ски писти за всички категории скиори, включително писта за гигантски слалом и първокласна сиситема от лифтове.По-напредналите скиори се спускат на пистата ‘Стената’, а останалите могат по “Туристическата писта”, която е ососбено приятна. В подножието на връх Снежанка има 4 детски писти. В курорта се намират и ски училища и екипировки под наем. На 10 км от Пампорово се намира китния град Чепеларе. Ако искате да избегнете суматохата на Пампорово, то това е чудесен избор, като курортът също предлага ски писти. Направете предварителна резервация и проучване за хотели в Чепеларе , така че да сте подготвени за приятна ски почивка.
  • Банско е един от най-близко разположените курорти до София . Двата основни ски района на курорта са Чалин валог и Шилингрини, които  са разположени  над Банско. До тях има автобусен транспорт, както и лифт. Пистите са с обща дължина 14 км. и различна сложност: 2 сини (средна), червена (трудна) и зелена (лесна за начинаещи).  Непосредствено до Банско се намира прекрасното селище Добринище. Ако сте решили да се насладите на ски туризъм в района, то непременно отседнете в един от уютните хотели в Добринище , където ще опитате и от уникалните ястия.

Една трета от територията на България е заета от планини и планински масиви, а с всяка изминала година страната възприема все по-иновативни модели за ски туризъм и в същото време все още се намират прекрасни селища, които се опитват да съхраняват топлината на българските традиции. Пожелаваме ви да съумеете да разпознавате и съчетаете и двете и да им се насладите с любимите хора!

Автор:

Този автор има 12 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.