Стволови келтки – с какво могат да помогнат за запазване на здравето на цялото семейство

02.12.2011 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

В деня на раждането на вашето бебе пъпната връв бива изхвърляна. Но кръвта и тъканта от пъпната връв са много богати на стволови клетки. Стволовите клетки могат да се охарактеризират като основните клетки ии те имат възможност за развиване във всеки друг вид клетки като кръвни, нервни и сърдечни. Тези клетки имат възможност да възстановят двете системи – кръвна и имунна, а също така и органите в тялото ни. Ако се съхранят този тип клетки и запазването им при раждането те могат да запазят и а също така и да съхранят здравето на детето Ви.
Трябва да се отбележи че от 20 години насам станаха някои промени при приложението на стволови клетки от пъпна връв, и доритяхното приложение постоянно нараства. Все нови и нови заболявания биват добавяне с течение на времето.
Характерни видове стволови клетки са 2 вида – хемопоетични и мезенхимните. Първият тип биват изличани от кръвта в пъпната връв и след това се поставят в специфичен контейнер и биват изпратени към лаборатория на сертифицирана банка за стволови келтки. При мезенхимните стволови клетки се изрязва 15 см. парче от пъпната във като това става веднага след раждането и веднага се поставя във стерилен контейнер. Методологията прилагана за събирането на стволови клетки е бърза и е напълно безболезнена.
При процедурата по извличане на кръв и тъкан от пъпна връв може да се осъществи по време на раждането на вашето бебе. Това е една драгоценна възможност, която не трябва да се изпуска. Трябва да кажем, че съвместимостта на кръвта и тъканите от пъпна връв е на 100% за бебето и има много голяма вероятностза част от семейството, а възможността за при брат или пък сестра около двадесет и пет процента.
При кръвта от пъпна връв е занижена възможността да се получи алореактиван реакция и това води по – малка и по – лека реакция на присадката от реципиента (GVHD).

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.