Отидете на екскурзия… в София!

05.11.2011 | Автор: | Публикувано в: Дестинации

България е страна, която изобилства от природни блага и културни забележителности. Тук се намират уникални археологически съкровища, като най—старото злато на света. София е един от градовете на страната ни, в който можете да откриете множество съветски паметници и религиозни и културни паметници.
В София е концентриран бизнеса на страната. Градът е университетски, икономически, културен и административен център. Тук се намира сградата на президентството, където се помещава държавният глава на републиката. Интересното за туристе там е, че пред парадният вход има гвардейски караул, който се сменя на всеки кръгъл час.
Много интересни неща можете да видите в рамките на София. Националният дворец на културата, например. Това е сграда, в която се организират различни културни мероприятия,много концерти и изложения.
Както вече споменах, в столицата има много музеи. Не случайно градът е кандидат за културна столица на Европа. “Нациоланият исторически музей”, Военно историческия музей” и “Националния етнографски музей” са само малка част от сградите, които съхраняват историята на нашата страна.
Музеят „Земята и хората“ също е много известен сред туристите. Той е национален музей по минералогия. В музеят се помещават почти 20 000 експоната на кристали , скъпоценни камъни и минерали.
Друг известен обект е Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, която е най – голямата библиотека в България и на повече от 120 години.
В столицата се намира и първият монумент направен от благодарност на българите към руския народ, който ни освобождава от Османско владичество и това е, така наречения “Руски паметник”. На паметника се намират и две посвещения, написани на руски.
Друг паметник е “Васил Левски” Той е много важна част от историята на София иБългария като цяло, защото се смята че точно там е бил обесен дякона.
Както виждате, има редица забележителности, които да бъдат видени тук. Но паметниците не са единственото нещо, което носи духа на София. Тук има много динамичен нощен живот. Можете да се позабавлявате страхотно по клубовете и дискотеките.
За да могат всички туристи, които идват да намерят местя за нощувки в София, много нови хотели отварят врати. Има обаче и такива места, които от работят от дълго време и са добре познати на гостите на столицата. Такъв е например MAXI  Хотел в София. Той е отворен целогодишно.  Много хора казват, че там са разбрали истинското значение на думите лукс и качествено обслужване. И това е истина. Екипът се състои само от професионалисти, които са мили и усмихнати. МАКСИ София е хотел с басейн и разполага с голям спортен комплекс, Спа център, конферентна зала, тенис кортове и др. MAXI Хотели в София цени доверието, което оказвате на персонала на хотела, за това се стреми да получите само най—качественото и луксозно обслужване.
Това е мястото за перфектна почивка в София.

Автор:

Този автор има 10 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.