Козметика за лице с почистващ и антибактериален ефект

01.11.2011 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

В днешно време няма човек, които да не е имал или да няма проблеми с кожата. Ако и вашата кожа е проблемна и склонна към омазняване и поява на акне и комедони, тогава ви трябва специален режим, подходящи козметични продукти за лице и тяло и здравословен начин на живот. Най-големия проблем на всички тийнейджъри е появата на акне по лицето, шията, гърдите, гърба и раменете или това са местата с най-голям брой мастни жлези.

Акнето е състоянието на кожата, което се получава, когато порите по кожата ви са запушени с мазнини, мръсотии и мъртви кожни клетки. Неприятното в случая е, че то може да се окаже устойчиво и на пръв поглед неподатливо на лечение. В зависимост от неговата сериозност, то може да доведе до емоционален стрес, но и до увреждане на кожата. Добрата новина е, че ефективно лечение е достъпно и по-ранното му започване е с по-нисък риск от трайни физически и емоционални щети.

За да се предпазите от появата на акне е желателно поддържате кожата си чиста, да спазвате специален режим на хранене, тъй като някои храни оказват неблагоприятно въздействие върху кожата. Употребата на специална професионална почистваща козметика с почистващ и антибактериален ефект също ще ви помогнат в борбата с акнето.

За тази цел много от големите козметични компании произвеждат много и все висококачествени серии козметика за лице и тяло, които активно възпрепятстват образуването на комедони, почистват порите и успокояват кожата.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.