Какво трябва да знаем за лененото семе

19.09.2011 | Автор: | Публикувано в: Хранителни добавки

Дори да е са малки размери, то е всемощно- на лененото семе сме признателни за най-грандиозната хранителна ‘тежест’ на планетата. Въпреки че практически лененото семе не е зрънце то притежава сходни с ъс специфичните си минерални и витаминни особености като семената. По количество омега три киселини, фирби и антиоксиданти, обаче никой няма възможност да победи могъщественото ленено семе.
Лененото семе е с оскъдно на въглехидрати, ето защо е идеално за , които ограничават приема . Сместа от полезни мазнини и значително натрупване на фибри превръща лененото семе идеална храна за хора, които имат желание да отслабнат и и да поддържат своята форма- много диетолози разгадали, че лененото семе е фактора към хармонично поддържане на здрав и атлетичен вид.
Лененото семе притежава значителна част витамини от B групата, магнезий, манган, но това е само за стартиране. Има три спомагателни хранителни групи , на които има значителен обем лененото семе, което има изобилие от ползотворни качества.
Лененото семе изобилства на омега три киселини: Омега три киселините помагат срещу възпаленията, които могат да се развият в тялото ни. Значителна част от изследвания показват, че възпаленията са в зараждането диабети, астма, артирта, дори някои видове рак и сърдечните болести. Това възпаление, което се развива в тялото ни е следствиеот оскъдния приемане на Омега три киселини /съдържат се в рибата, лененото семе и орехите/ които са и свързани с Омега 6 киселините /соево масло/. В търсенето на начин да се изравни съотношението на тези два вида масла, силен съюзник със сигурност може да бъде лененото семе.
Трудно ще ни е да намерим храна, която съдържа по-голям процент съдържание на фибри като те се характеризират като неразтворими , но така също и разтворими. Лененото семе има вероятност да е благоприятно за занижаването на показателите на високия холестерол . Включването на фибри в диетата укрепва кръвната захар и естествено съдейства за точното функциониране на червата.
Лененето семе включва в себе си и доста антиоксиданти. То е и перфектен първоизточник на лигнани, които се превръщат в червата в материи които се предполага че трябва да уравновесят женските хормони. Лигнаните могат да окажат съдействие за плодовитостта, да пазят от рак на гърдата или да сведат до минимум симптомите на менопауза.
Оставете лененото семе да ви помогне за по-красив и здравословен начин на живот! Може да се каже че една от хранителни добавки с отлични характеристики е именно лененото семе.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.