Как да запазим здравето на нашето дете- какво са стволовите клетки и как могат да помогнат

11.08.2011 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

По-известно наименование на стволовите клетки e “основни клетки”. Те са основополагащи части и могат да присъстват в състава на всеки друг вид клетки, които изграждат тялото ни като нервни, сърдечни и кръвни клетки. Те имат възможност да възстановят функцията и двете системи- кръвната и имунната или органите в нашето тяло.
Хемопоетичните стволови клетки се взимат от кръвта в пъпната връв. После, кръва се прибира в специфичен контейнер и се изпращат към специфична лаборатория. Мезенхимните стволови клетки се се взимат чре отрязването на 15 см. парче от пъпната връв непосредствено след раждането, което се поставя в стерилен контейнер. Методите за събиране 2та вида клетки са бързи и напълно безболезнени.
Тъканите и кръвта от пъпна връв могат да бъдат извлеченимоментално след раждането на детето Ви. Това е шанс, която се предоставя само когато се ражда детето ви. Ето защо е толкова важно този ценен шанс да не бъде пропуснат.
Съвместимостта на специфичните тъкани и кръв от пъпна връв на бебето ви е 100% за него и много висока другата част от семейството.И следствие от това съхраните тези стволови клетки не единствено бебето Ви може да се възползва от тях.
През последните 20 години се появиха драматични промени при приложението на стволови клетки добити от пъпна връв която бива изхвърляна след раждането. Тези клетки се използват за лечение на огромна част от хора, а списък за използването им при отделните заболявания става все по-голям.
Различните форми на рак, включително кръвни заболявания, анемии, автоимунни заболявания и левкемия са само са дял от болестите които биват третирани а това започва да става медицинска практика.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. възможно ли е стволовите клетки да се вземат на по-късен етап след раждането на бебето.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.