Може ли Интернет рекламата да замести другите медии?

06.07.2011 | Автор: | Публикувано в: Интернет маркетинг

Според мен никоя интернет реклама не може да замени рекламирането по другите медии, по-скоро го раздробява и никой не може да го сглоби, даже и талантите от Мадисън авеню. За да анализираме това мнение е нужно да се направи едно уточнение за определението на „реклама“. Ето едно съвсем общо определение: „Рекламата си служи с платени съобщения, за да популяризира една фирмена марка и да стигне нейното послание до потенциалните клиенти. Тези съобщения могат да бъдат от различно естество – могат да представляват описание на даден продукт или услуга, цената му или някои основни негови качества.“

Често се спори по въпроса за рекламната индустрия, дали тя може да осигури новости и оригинални хрумвания, които да изместят и заменят традиционните реклами. Според мен този начин на хвърлянето в дадена среда на рекламно съобщение, с цел то да достигне до потенциалните купувачи ще се провали. И не защото не се нуждаем от информация за да предприемем тази крачка, а това, че повече не се нуждаем от реклама, за да стигнем до дадена информация. Ние можем да видим определена информация от по-надеждни източници. Идеята ми е, че платените съобщения или така наречените реклами не ни помагат, а по-скоро ни подвеждат.

По-добрата насоченост на рекламите, какъвто е и случая с всяка интернет реклама, ще доведе до липса на раздразнение и отегчение у хората. Така стои въпроса и при „платените търсения”, той е по-близко до механизма, който позволява на един уеб сайт да продава достъп на потенциалните си клиенти. Това е и ефективен източник на доходи за Google.

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.