Как да познаем качествената отвертка

13.05.2011 | Автор: | Публикувано в: Друго

Без кои инструменти не бива да оставате у дома? Точно  така – клещи и права отвертка. Мъжете, които обичат да поправят сами нещата в къщи, в повечето случаи имат цял комплект отвертки, различни по размер, включително и кръстати.

Тъй като това е ръчен инструмент, който се ползва често, препоръчваме ви да не купувате най-евтиното. Ако отвертката е некачествена, тя ще се износи бързо. Може да ръждяса, да се счупи. За да работите с нея, острието й трябва да е гладко, право и остро. В противен случай няма да можете отвинтвате и завинтвате. Тя ще се изплъзва от винта и ще повреди улея му. Освен това рискувате да се нараните.

По-скъпите отвертки се правят от качествена,твърда стомана и са с висока степен на износоустойчивост. Имат здраво рамо и острието е различно на цвят от тялото им. То обикновено е с никел-хромово покритие. Помислете какви размери и форми остриета ще са ви необходими и не бързайте да купувате. Първо сравнете цените на качествените единични бройки отвертки, а след това и на комплектите. Помислете коя покупка ще ви е по-изгодна. Ако работите често с отвертката, дръжката също не е без значение. Трябва да ви е удобно.

Повечето комплекти за домашна употреба в момента са с една дръжка и няколко сменяеми накрайника. Някои дръжки имат бутон за допълнително удължаване на тялото, така че да можете да работите и в по-тесни и дълбоки пространства.

Какъвто и да е изборът ви, непременно съхранявайте отвертките в специален калъф или в куфарче с инструменти, така че остриетата да не се изтъпяват.

Автор:

Този автор има 2 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.