Боядисване на стени – подготовката

03.05.2011 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство

Преди започването на всякакви процедури по боядисване, независимо дали става въпрос за боядисване на стени, тавани или други повърхности е нужно да се уверите дали сте направили правилната подготовка за боядисване.

За да гарантирате максималния ефект при боядисване е нужно да отстраните всякакви неприятни неравности или елементи, които биха попречили равномерното нанасяне на боята. Повърхността, която възнамерявате да боядисвате трябва да е гладка, суха и чиста, за да получите оптимален краен резултат.

Подсигурете изолираността на частите, които не бива да се боядисват като ги облепите с подходящо тиксо и/или найлон. Всъщност при правилната подготовка на всяка процедура по боядисване на стени или тавани е възможно да се насладите на процеса по боядисване, защото благодарение, именно на предварителната подготовка сте гарантирали своята приятна и качествена работа.

Нужен детайл е да сте подсигурили качествени бои, независимо дали става въпрос за боядисване с алкидни, маслени, латексни и други бои, както и да сте се запасили с подходящите инструменти – валяци, четки и т.н.

Боядисването на стени може да се окаже един ценово достъпен и ефективен начин да подобрите цялостното излъчване на своя дом или вила. Забравете изграждането на барове, новите мебели и т.н., защото нищо не променя излъчването на една стая като новата и модерна цветова декорация.

За да изберете правилната боя е нужно да знаете, че често се използват различни типове боя, за да се диференцират помещенията и да се селектира точната им атмосфера. При подбора на подходящата боя е важно да знаете, че при боядисване на стени можете да използвате т.нар. сатенена боя или боя с блясък, като те се считат за изключително подходящи за боядисване на стени.

Можете да използвате сатенена боя за да боядисате стените във всекидневната и хола, а боя с блясък за боядисване на стени в помещения като бани, кухни и прочие.

Ако искате да се обърнете към професионални бояджии, които да се справят ефективно със задачата по боядисване на стени, то фирма Well Build предлага най-качественото боядисване на стени на най-ниски цени в София.

 

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.