Как да реша каква дограма да избера?

08.05.2017 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Обзавеждане

Решението за избор на дограма, може да бъде много трудно, особено ако нямате представа от видовете профили и тяхното значение. Естествено, клиентите получават възможност да закупят най-доброто качество според личните си предпочитания. Селекцията на дограма зависи от климатичните специфики на мястото, на което ще се използва, а също и от вашите нужди.

Ако живеете в държава или град, където има постоянни валежи и хладно време, то вие ще трябва да закупите дограма, която предоставя отлични топлоизолационни характеристики. Ваше е решението, дали да се спрете на дървен, алуминиев или ПВЦ материал. И трите варианта имат своите положителни и отрицателни черти, за които ще пишем в тази статия.

ПВЦ дограма

Тя е най-евтиния вариант, но това не я прави некачествена. Напротив, пластмасовите профили гарантират добрата топлоизолация за всякакви видове обекти. Освен това, клиентът получава устойчив материал, който ще се справи с всякакви капризи на времето и климата. ПВЦ дограмата е екологично чиста, гори трудно и не отделя вредни газове за околната среда.

Алуминиева дограма

Известна със своя страхотен дизайн, алуминиевата дограма винаги ще бъде на мода. Потребителите получават избор между топли и студени профили, като при първите, възможността за поява на конденз е сведена до минимум, а вторите се използват по-скоро за заводи, фабрики и обекти, където не са изисква висока защита срещу кондензацията. Алуминиевите профили идват при вас в различни цветове и начини на отваряне на прозорците.

Дървена дограма

Дървената дограма е класика, която никога няма да умре. За съжаление поддръжката й струва скъпо и се извършва бавно. Ползвателите са принудени да лакират и боядисват през годините, а това не се приема много радушно от заетите хора. И тук обаче топлоизолацията е много добра, както и външния вид, който е стилен и естетически издържан.

Написахме някои важни неща, които ще ви помогнат при селекцията на дограма. Надяваме се, че сте получили полезна информация, която ще бъде водеща, когато сменяте дограмата си.

Как да реша каква дограма да избера?
Оценете статията

Автор:

Този автор има 96 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.