Как да реша каква дограма да избера?

08.05.2017 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство, Обзавеждане

Решението за избор на дограма, може да бъде много трудно, особено ако нямате представа от видовете профили и тяхното значение. Естествено, клиентите получават възможност да закупят най-доброто качество според личните си предпочитания. Селекцията на дограма зависи от климатичните специфики на мястото, на което ще се използва, а също и от вашите нужди.

Ако живеете в държава или град, където има постоянни валежи и хладно време, то вие ще трябва да закупите дограма, която предоставя отлични топлоизолационни характеристики. Ваше е решението, дали да се спрете на дървен, алуминиев или ПВЦ материал. И трите варианта имат своите положителни и отрицателни черти, за които ще пишем в тази статия.

ПВЦ дограма

Тя е най-евтиния вариант, но това не я прави некачествена. Напротив, пластмасовите профили гарантират добрата топлоизолация за всякакви видове обекти. Освен това, клиентът получава устойчив материал, който ще се справи с всякакви капризи на времето и климата. ПВЦ дограмата е екологично чиста, гори трудно и не отделя вредни газове за околната среда.

Алуминиева дограма

Известна със своя страхотен дизайн, алуминиевата дограма винаги ще бъде на мода. Потребителите получават избор между топли и студени профили, като при първите, възможността за поява на конденз е сведена до минимум, а вторите се използват по-скоро за заводи, фабрики и обекти, където не са изисква висока защита срещу кондензацията. Алуминиевите профили идват при вас в различни цветове и начини на отваряне на прозорците.

Дървена дограма

Дървената дограма е класика, която никога няма да умре. За съжаление поддръжката й струва скъпо и се извършва бавно. Ползвателите са принудени да лакират и боядисват през годините, а това не се приема много радушно от заетите хора. И тук обаче топлоизолацията е много добра, както и външния вид, който е стилен и естетически издържан.

Написахме някои важни неща, които ще ви помогнат при селекцията на дограма. Надяваме се, че сте получили полезна информация, която ще бъде водеща, когато сменяте дограмата си.

Автор:

Този автор има 136 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.