Слънцезащитни продукти

23.03.2017 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Ето, че първите пролетни дни настъпиха. Температурите започват да се покачват. Слънцето все по-жарко напича и ни напомня за предстоящото лято. Кой не очаква лятото с нетърпение? На кой не му се ходи на море? Не мисля, че сред Вас ще има много хора, които да отговорят отрицателно на тези въпроси. Слънцето, колкото и приятно да гали кожата ни, крие много рискове за здравето. Особено през летните дни, когато температурите са в своя връх. Наред с всички приятни емоции през лятото, сезонът носи и „задължения“. Обикновено тези „задължения“ са свързани с нас самите и грижата за нашето тяло. Обилната хидратация, промяната в хранителния режим и грижата за кожата са сред основните неща, за които трябва да помислим през горещите летни дни. Именно към грижата за кожата е насочена тази статия.

През последните години озоновият слой намалява и слънцето става все по-опасно. Пропорционално сериозните грижи за предпазване на кожата трябва да нарастват. Вероятно не малка част от Вас знаят, че редица кожни, така дори и онкологични заболявания, могат да бъдат причинени от прекомерно излагане на слънце. Освен да избягваме продължителното стоене на пряка слънчева светлина през лятото, можем да взимаме и допълнителни козметични мерки, с които да намалим вредното влияние. Използването на слънцезащитни продукти е от съществена важност през летния сезон. Независимо дали сме на плажа, на разходка из града или на поход в планината е нужно да се погрижим за кожата си. В следващите редове ще отбележим няколко важни неща, които трябва да знаем за слънцезащитната козметика. Времето за нанасяне на продукта за защита от слънчевите лъчи е от първостепенна важност. Припомнете си последния път, когато сте били на плаж. Картината е следната: хората прииждат към плажната ивица, разпъват плажните кърпи, оставят всичко и започват да се мажат със слънцезащитните продукти. 90% от хората на плажа правят точно това. Малко от тях обаче знаят, че това е грешен подход. За да има максимален ефект от слънцезащитните продукти е добре те да бъдат нанасяне 30 минути преди излагане на слънце. По този начин се осигурява време продуктът да попие в кожата и да действа максимално ефективно. Така се предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи още от първите минути на слънце. Разбира се, важно е да спазваме това правило не само на плажа, а и когато излизаме на разходка. Независимо, че сме облечени – голите части от тялото трябва да бъдат предпазвани от изгаряне. Не трябва да забравяте да използвате продукт за защита на най-уязвимата част на лицето – устните. Използването на балсам с UV защита е важно, за да бъдат устните хидратирани и добре изглеждащи. Останалата част от лицето трябва да бъде третирана със специален слънцезащитен продукт за лице. Вариантът за използване на кремът за тяло и по лицето не е добър. Инвестирайте в отделен продукт, който ще запази кожата Ви в перфектен вид. Слънцезащитната козметика трябва да бъде нанасяна повторно при всяко обилно изпотяване, отмиване или на всеки 90 минути. Проверявайте продуктите за слънцезащита редовно и не използвайте такива с изтекъл срок на годност.

Правилната грижа за кожата през горещите летни дни е важна, ако искаме да имаме красив шоколадов тен и същевременно здрава кожа.

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.