Как Се Третират Хемороидите По Време На Бременност

28.03.2016 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Поради уголемяването на матката и качването на допълнителни килограми по време на бременност, вероятността за поява на хемороиди е значителна. Както знаем, по време на бременност не трябва да се приемат повечето медикаменти, които лекарят би ви изписал, ако не сте бременна, затова трябва да се прибегне към натуралните средства.

Топла Вана

Един от начините за облекчение на дискомфорта и болката, предизвикани от хемороидите, е вземането на топла вана, която ще подпомогне и работата на червата.

  • Напълнете ваната с топла вода и седнете за 10-15 минути, като долната част на тялото ви трябва да е добре покрита с водата. Тази процедура е добре да се прави по 2 или 3 пъти на ден. Ако нямате вана, можете да използвате леген или друг съд, в който можете да седнете.
  • Друг вариант е към топлата вана да добавите 4-5 супени лъжици сода за хляб и да стоите 10-20 минути по 2 пъти на ден. Това ще успокои сърбежа, паренето и болката.
  • Содата за хляб може да се нанесе и директно върху засегнатото място, като преди това разредите содата с малко вода, докато стане на с консистенцията на паста. Това ще облекчи дразненето и болката.

Компрес с Лед

Ледът помага за намаляването на дискомфорта и подуването от хемороидите. Направете си 10 минутен компрес с лед, който трябва да завиете в кърпа и да поставите на засегнатото място. Това трябва да се прави поне по 3-4 пъти на ден, за да се постигне желаният ефект.

Поддържайте Засегнатата Зона Чиста и Добре Хидратирана

Рискът от инфекции и раздразнения е много по-голям, когато проблемната зона не се почиства добре. След всяко ползване на тоалетната използвайте неароматизирани мокри кърпички или леко навлажнена също неароматизирана тоалетна хартия. Най-добре е, ако имате възможност да вземате по един бърз душ след всяко ходене до тоалетната. За хидратация на засегнатото място е подходящо да използвате например кокосово мляко или лосион от алое вера. По-добре е обаче преди да започнете с мазането да се консултирате с лекуващия ви лекар какво да използвате, предвид това, че сте бременна.

Медикаменти

Консултирайте се с вашия лекар дали можете да използвате медикаменти като спрейове, кремове и медикаментозни кърпички, за да облекчите симптомите и да излекувате хемороидите. Кремовете за локално приложение могат да се използват само външно и никога не трябва да се опитвате да третирате вътрешни хемороиди с тях. Лекуващият ви лекар ще ви предпише най-подходящото за вашия случай и ще ви обясни по колко пъти се прилага на ден и колко дълго се използва по време на бременност. Мехлемът Хеморрел за хемороиди има само натурални природни съставки и може спокойно да се използва по време на бременност.

Омекотяване на Изпражненията

Поради смущения в правилната работа на червата се случва изпражненията да станат по-твърди, както и да се появи запек, затова в такива случай се приемат медикаменти, които омекотяват изпражненията и облекчават хемороидите. За тези медикаменти се смята, че не вредят, ако се приемат по време на бременност, но все пак всяка бременност си има своите особености и консултацията с лекар е задължителна. Тези медикаменти се предлагат под формата на свещички, както и за орален прием. Лекарят ви ще ви посъветва кой вариант е по-добър за използване по време на бременност. Винаги спазвайте стриктно изнструкциите на лекаря и не си позволявайте в никакъв случай да използвате предписания медикамент по-дълго от указания период.

Хемороидите са упорито заболяване, което изисква не само използването на  медикаменти, но и по-постоянни промени в начина ви на живот.

 

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.