Какво е тим билдинг и къде може да се ползва?

29.01.2011 | Автор: | Публикувано в: Личностно усъвършенстване

В днешното динамично време човек трябва да е конкурентно способен, за да може да се впише в динамиката на ежедневието ни. Много професии изискват екипна работа, а за нея не всеки човек е подготвен, ето защо специалисти по човешките ресурси са измислили тим билдинг, който е превод на български може да се преведе като екипна работа. Целта на тим билдинга е човек да може да се впише в средата и да върши своята работа ефективно и качествено. Дори има фирми, които са специализирали в подготовката на персонал на големи или малки фирми. На тим билдинг може да участват и групи от роднини или приятели, което е много полезно за екипната работа. Такива фирми, които специализират в тим билдинг работят с такива инструменти като:

1. По-добра вътрешнофирмена комуникация
2. Повишаване нивото на съпричастност към идеите и целите на Компанията
3. Изграждане на доверие
4. Подобряване на екипните взаимодействия
5. Развитие на умения за вземане на решения в състояние на неизвестност и силно конкурентна среда

Мероприятията по тим билдинг се провеждат, както на открито, така и на закрито, според сезона и вида на мероприятието. Инструментариума, които влиза в една такава компания по тим билдинг са практики, сюжетни игри, програми, както и сложни симулации с продължителност от няколко часа до няколко дни, които са съобразени с реални и напълно възможни ситуации.

От своя страна тези предизвикателства по време на тим билдинга правят видими множество важни неща от ежедневието, които са привидно незначителни и несвързани помежду си, както и мястото на човека сред тях. Благодарение на добре организирания тим билдинг, всеки може да преодолее множество задръжки и предразсъдъци.

Съществуват от много години едни неписани правила, които обаче в днешно време много малко хора изобщо се сещат да спазват. Благодарение на един тим билдинг, всеки човек ще се научи отново да се съобразява с тях дотолкова, доколкото са част от ежедневните му успехи и връзки с близки, приятели, колеги или пък непознати хора на улицата, които сте срещнали.

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.