4 причини да напръскаме срещу хлебарки

31.08.2015 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство

Хлебарките са изключително неприятни насекоми. Черните са много големи и плашещи, а кафявите са толкова много, че може да се намерят буквално навсякъде в дома ни. Това, което обединява и двата вида е, че разнасят болестотворни микроби и ние сме длъжни да вземем мерки за унищожаването им.

Много хора изпадат в стресови ситуации заради наличието на вредните насекоми в домовете им. Понякога собствениците на жилища се чувстват безсилни срещу пълзящата сган и не правят нищо, за да я пропъдят от имотите си. Ето ви четири основателни причини да напръскате срещу хлебарки:

  1. Хлебарките пренасят болести. Те пълзят по мръсната канализация, а след това по храната ви. В случай, че бъдете полазени от хлебарка, то има реална възможност да получите замърсяване на тялото ви и дори алергична реакция. Колкото по-бързо повикате фирма за пръскане против хлебарки, толкова по-добре за вас.
  1. Едно от най-лошите качества на хлебарките е, че те предизвикват паника и страх особено у децата ни. Малките ни съкровища се притесняват от тях и изпитват отвращение, когато ги полазят. Цялата тази ситуация може да бъде избегната ако повикате фирма за дезинсекция на помещенията ви.
  1. Освен, че хлебарките са мръсни и всяват страх, те се размножават много бързо. Вашите гости могат да станат лесна плячка на тях или пък вие да ги пренесете, когато посещавате близки и роднини. Яйцата им се полепват лесно на обувките и багажи.
  1. Хлебарките не ви оставят да почивате качествено. Цяла нощ се занимавате с тях, като ги следите и унищожавате, а сутрин ставате изморени и стресирани, за да изпълните служебните си задължения. Време е да се каже стига и да се премине към действия.

Естествено можем да изредим още куп причини поради, които да напръскате срещу хлебарки. Защитете дома си по ефективен начин използвайки ДДД услуги и не позволявайте на пълзящите натрапници да смущават мирния живот на семейството ви.

Автор:

Този автор има 132 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.