Какво да сторим при хлебарки в дома ни

06.08.2015 | Автор: | Публикувано в: Дом и семейство

Първото нещо, което трябва да направите, когато видите хлебарки във вашия дом, е да запазите самообладание и да не изпадате в паника. Ако се паникьосате трудно ще успеете да преодолеете проблема с вредителите окупирали помещенията на апартамента или къщата ви.

В началото може да действате по-бавно и да замажете пукнатините в банята и тоалетната. Именно те могат да станат леговище на хлебарки, така че не им оставяйте места да се размножават необезпокоявани. След това купете добър препарат против хлебарки от аптеката и опитайте сами да се справите с проблема.

По време на пръскане използвайте защитни очила и ръкавици. Обикновено продаваните препарати са безвредни за хората, но е желателно да пазите очите и ръцете си, докато обработвате домашните помещения.

Не забравяйте да пазите чисто и да не изпускате храна зад шкафове, електроуреди и мебели, тъй като пълзящите вредители търсят именно такъв тип прехрана. Изчакайте да мине една седмица и вижте какъв ще бъде ефекта от препарата.

Ако ефект липсва, то значи се нуждаете от професионалисти предлагащи дезинсекция. ДДД услугите в България не са скъпи, така че може да си ги позволите. Екип от специалисти ще напръска повторно помещенията ви със специална отрова, която със сигурност ще подейства върху хлебарките.

Цената за пръскане на стаи до 60 кв./м най-често варира около 30 лева. В нея влиза и предварителен оглед на жилището с цел да се установи каква е популацията на хлебарките и как да се действа в дадената ситуация.

Добрите фирми предлагат и абонаментни планове включващи пръскане на няколко месеца до окончателното изтребване на насекомите. Те също така препоръчват и дезинсекция на мазетата, общите стаи, стълбищата и въобще всички места във входа ви. По този начин вие сте двойно по-защитени от хлебарки.

Помнете, че колкото по-бързо решите проблема, толкова по-добре за вас. Хлебарките не спят, а се размножават, така че прекъснете това тяхно удоволствие още сега.

Автор:

Този автор има 132 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.