Лечебен глад

22.04.2015 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

При липса на постъпваща храна метаболизмът започва да разгражда различни резерви, натрупани в тялото. Процесът започва от най-леснодостъпните въглехидратни запаси в черния дроб и мозъка, тяхното количество е силно ограничено. Следваща цел са мастните депа. В този процес се активизират всички автоматични процеси, отговарящи за регенерация и прочистване на тъканите и органите.

Всичко това е от съществено значение при разработката и спазването на програма за отслабване.

При редовното хранене, при липса на режим, всички системи и органи в тялото са ангажирани с преработката на храната и отделянето на вредните остатъчни вещества получени при процеса на обработката. Така метаболизмът е „принуден“ да остави на заден план някои от процесите отговорни за поддържането и регенерацията на органите и тъканите.

При гладуването, системите се освобождават от натоварването и започва прочистване на организма, отстраняване на наслагвания и токсини, различни налепи и неестествени образувания биват унищожавани.

На това се дължи и лечебния ефект на гладуването, докладвани са редица случаи от значително подобряване на състоянието до пълно излекуване от тежки заболявания, неподатливи на медикаментозни и инвазивни лечения.

Често метода на лечебния глад се използва и за сваляне на излишни килограми, когато става въпрос за тежки случаи на затлъстяване, лечебния глад може да бъде най-ефективното средство.

Очевидно е, че гладуването поставя целия организъм и всички негови системи в екстремен режим на работа. Избягвайте само-назначаването на програми и режими, включващи гладуване без консултация с лекар или диетолог. Трябва да се има предвид, че за осъществяване на продължително гладуване е необходима предварителна подготовка на тялото и психиката. Обикновено се започва с няколко по-кратки гладувания, разделени в рамките на няколко месеца.

Неправилното, произволно и самоцелно гладуване е опасно за здравето!

Различните методики за гладуване следват различни периоди за гладуване. В общия случаи се говори за пълен глад или малки точни, ежедневни количества подбрана храна и напитки. Срещат се различни варианти, предписващи различна продължителност на гладуването, най-често става дума за период между десет и двайсет дни, веднъж или два пъти годишно.

Запознайте и с предлаганата от нас програма за отслабване, за гарантирано отслабване. За повече информация и консултации ще ни намерите на 0888245062, медицински център “Орто Пункт” .

Статията е подарък от webselo.com

Автор:

Аз съм блогър. Моят блог е в българската блог платформа http://eu-bloger.eu . Там можете да регистрирате безплатно своя блог профил. Посещавайте и образователния уебсайт http://razberi.info , в който можете да намерите много учебни материали за ученици и студенти, а ако се интересувате от нови технологии - прегледайте http://eveyn.com , защото там има всичко за новите устройства и новите технологии.

Този автор е публикувал досега 10 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.