Разделно хранене

22.04.2015 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Научните основи на разделното хранене започват да се разработват през 20-те години на миналия век. По същността си разделното хранене представлява цялостна биохимична концепция, въз основа на която се определят групи продукти, подходящи или не за комбиниране.

С напредването на науката и микробиологията, много тези са били оборвани и заменяни от нови, на свой-ред отпадали или спомагали за възникване на нови подходи и методи. Науката изследваща химическите процеси в храната, приготвянето и усвояването от организма се нарича нутригеномика.

Въпреки динамиката в материята на разделното хранене, то се е наложило като един от здравословните хранителни режими, подходящи за широка гама индивидуални случаи, както с цел поддържане на общото здравословно състояние на организма така и подходящо за конкретни цели – спортни постижения или сваляне на излишни килограми.

Главните групи, на които се разделя храната, според преобладаващата основна хранителна съставка, като всяка е важна за разработката на професионална програма за отслабване:

  • Въглехидратни;
  • Белтъчни;
  • Захарни /в т.ч. и плодове/;
  • Зърнено –бобови;
  • Мастни;
  • Зеленчуци;
  • Киселинно преобладаващи храни;

Според вашата програма за отслабване, която следвате и целите, които са поставени се избират конкретни комбинации. Някои от основните принципи на разделното хранене – зеленчуците се комбинират успешно с всички групи, белтъците не се комбинират със захари. В някои програми белтъците не се смесват ако са с различен произход, други препоръчват именно такъв подход.

Подходяща програма за всички индивидуални случаи може да откриете при нас в медицински център “Орто Пункт”, 0888245062 .

Специалистите твърдят, че само по себе си разделното хранене не води до директно отслабване. То е вторично следствие от облекчаването на храносмилането и от калорийния дефицит, заложен в повечето рецепти на разделното хранене.

Директните цели на подхода са намаляване на времето необходимо за разграждане на храната в стомаха и пълното усвояване, доколкото е възможно. В резултат на това в организма намаляват нивата на отпадъчни и токсични вещества, облекчава се работата на стомашно-чревния тракт, което води до щадене на органите и по-добро общо физическо състояние.

Поради наличието на множество подходи и методики, добре е за изготвяне на хранителен режим на принципа на разделното хранене да се обърнете към диетолог. Грешно съставения режим може да доведе до обратен на търсения ефект.

В нашата програма за отслабване може да се запишете на 0888245062

Статията е предоставена от webselo.com

Автор:

Аз съм блогър. Моят блог е в българската блог платформа http://eu-bloger.eu . Там можете да регистрирате безплатно своя блог профил. Посещавайте и образователния уебсайт http://razberi.info , в който можете да намерите много учебни материали за ученици и студенти, а ако се интересувате от нови технологии - прегледайте http://eveyn.com , защото там има всичко за новите устройства и новите технологии.

Този автор е публикувал досега 10 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.