Лечебна минерална вода в СТРИМОН СПА КЛУБ Кюстендил

15.12.2014 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Днес в България все повече се развива балнеологията и процедурите с минерална вода, но една от най-ефективните и лековити води е тази в Кюстендил. Както казват учените минералната вода в Спа хотел Стримон Спа клуб е с отрицателен ОРП (окислително-редукционен потенциал) -340 миливолта!

В нашата страна няма друг такъв извор с толкова висок отрицателен ОРП, дори това е огромна рядкост по целия свят.

Все пак какво му е важното на отрицателното ОРП?  Колкото е по отрицателна стойността, толкова по-добре за безконтактната активация на организма или толкова по-лесно се увеличава отрицателния редокси потенциал на организма, което дава допълнителна енергия на клетките и антиоксидантна защита.

Окислително-редукционния потенциал на минералната вода е мярка за степента на активност на електроните и  реакциите, която се измерва в миливолти (мВ) и има положителен или отрицателен знак.  Според него има няколко вида води: окислена с наличие на свободен кислород, преходно окислителна с променливо съдържание на сероводород и кислород и възстановена с ниско съдържание на метални йони.

Колкото по-отрицателен е ОРП на водата, толкова по силно изразени са лечебните и свойства, а минералната вода в Кюстендил е с най-високия отрицателен окислително-редукционен потенциал  в България.

Интересно е, че ОРП на вътрешно телесните течности в човешкото тяло е винаги отрицателен, което говори, че при попадане на вода с положителен ОРП в тялото се изразходва енергия, за да бъде обърнат нейния ОРП в отрицателен и тя да може да хидратира клетките. При попадане на вода в тялото с отрицателен окислително-редукционен потенциал е обратно,  тя дава допълнителна енергия на клетките и антиоксидантна защита. За пример може да се посочи, че ОРП на човешката кръв е – 70 миливолта, а един натурален сок е от рода на -30 до -70 миливолта,  водопроводната вода е +220 миливолта.

Доказана е и взаимовръзка между отрицателното ОРП на водата и дълголетието на хората, живеещите в такива райони, колкото е по-отрицателно, толкова по-дълго живее човек.

От изследванията на редица световно известни учени се доказва, че Кюстендилската минерална вода с висок отрицателен ОРП спомага за отстраняване на възпалявания на простата. Стимулира процесите на растеж и регенерация на клетките и всички тъкани, нормализира обмяната веществата, помага при умора и слабост, намаля отоци, ускорява зарастването на фрактури, намалява нуждата от инсулин при диабет, помага при исхемична болест, възстановя имунната система, нормализира стомашно – чревния тракт, възстановява и пречиства черния дроб, намаля дерматозите, има антисептичност, противовъзпалителни свойства и забавя стареенето.

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.